Annonce
Debat

Debat: Alle kommuner skal have en politistation

Annonce

Læserbrev: Jeg er enig med John Arly Henriksen, når han her i Fyns Amts Avis giver udtryk for, at han ønsker en politistation på Langeland.

Dansk Folkeparti har stillet krav i Folketinget om, at vi mindst vil have en døgnbemandet politistation i alle landets kommuner. Det vil vi for at genskabe befolkningens tillid og tryghed til politiet, forebygge kriminalitet og rykke hurtigere ud, når der er brug for det.

Vi skal have det synlige politi tilbage, uanset hvor man bor i landet.

Det er nødvendigt at få de gamle landbetjente, som kender området og menneskene, tilbage. Det har vi i DF argumenteret for længe - uden det store held desværre.

Og det er da også bemærkelsesværdigt, hvor lidt nærpolitiet har været på socialdemokraternes dagsorden efter valget. Før valget var der ingen ende på, hvad Mette Frederiksen ville gøre for provinsen. Hun fik det nærmest til at lyde som om, at der ville åbne nye hospitaler og politistationer overalt, hvis bare danskerne stemte på hende.

Men hvad er der så sket? Forhandlingerne om en ny aftale om politiets økonomi er blevet udskudt til næste år.

Og jeg har ikke hørt et ord om nye hospitaler og politistationer i forbindelse med de igangværende finanslovsforhandlinger. Faktisk er finanslovsforslaget et angreb på provinsen, hvor socialdemokraterne vil afskaffe puljen til udbredelse af hurtigt bredbånd i de dele af landet, hvor forbindelsen halter, og skære ned på friskolerne.

Måske justitsminister Nick Hækkerup vil give en forklaring på, hvorfor han har udskudt forhandlingerne om en ny politiaftale til næste år. Det har skabt stor utilfredshed på Christiansborg, hvor flere politikere tripper for at finde en løsning på politiets mange problemer.

Dorthe Ullemose skriver om behovet for flere politistationer. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uheld i nødspor på Fynske Motorvej

Annonce