Annonce
Ærø

Debat: Ærøs kommende cykelsti er et vanvidsprojekt

Annonce

Læserbrev. Ærø kommune er ved at planlægge en 2,5 m bred cykelsti på langs af Ærø, totalbredde inklusive rabatter på 3,5 til 4 meter. Som en af repræsentanterne for lodsejere langs den "hemmelige" cykelsti fra Marstal til Søby, samt fra Olde til Ærøskøbing, må jeg sige at det er et utroligt dårligt gennemtænkt projekt.

Stien skal forløbe langs landevejene - mere kedeligt kan et sådant forløb da dårligt tænkes. Samtidig er det utroligt, at forløbet blot bliver præsenteret for de direkte berørte, mens resten af den ærøske befolkning ikke er medinddraget. Og jo, projektet ligger da tilgængeligt på hjemmesiden, men hvem kigger på dette og kommer med uopfordrede input?

Ligeledes utroligt at der ikke er forelagt alternativer inden for udvikling af cykelturismen på øen. På Ærø har vi mange alternativer til cykelruter; disse blev foreslået på orienteringsmødet den 3. september, men druknede tilsyneladende i det fremlagte projekt. Også her i avisen har der været forslag om andre linjeføringer end den fremlagte - læs for eksempel Benthe Søndergaards og Erik Kromanns tidligere indlæg.

Stop dette vanvidsprojekt, indkald til infomøde/brainstorming for alternativer, og lav et nyt projekt. Mindre må kunne gøre det. Prisen på etape 1 (Marstal – Dunkær Auto) er anslået til 15 millioner, heraf 6 millioner i tilskud, men alligevel! Når/hvis projektet gennemføres, vil det have kostet os alle på Ærø ca. 50 millioner - samme pris som en ny hybridfærge (bare for sammenligningens skyld). Glem de penge der er brugt hidtil, de er rigeligt tjent ind ved en ændret linjeføring, der inddrager bestående veje, suppleret med nye smallere stier.

Gennemføres det fremlagte projekt kan jeg kun sige: ”Glæd jer” i Dunkær, Store Rise, Tranderup, Vindeballe, Bregninge, Skovby, Søby, samt alle jer der bor på strækningen Olde/Ærøskøbing. Her vil der givetvis komme et utal af ekspropriationer i forbindelse med anlæggelsen. Faktisk er forløbet gennem de ovennævnte byer overhovedet ikke afklaret, så ingen ved hvem der rammes. Hvis altså projektet gennemføres som planlagt.

Mogens Madsen, Marstal. Arkivfoto: Peter Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Mand reddet op af Svendborg Havn

Svendborg For abonnenter

Mekanikeren var selv i tvivl i morges: De færreste ved, hvordan de tænder for tågelygterne

Annonce