Annonce
Ærø

Debat: Ærøs kommende cykelsti er et vanvidsprojekt

Læserbrev. Ærø kommune er ved at planlægge en 2,5 m bred cykelsti på langs af Ærø, totalbredde inklusive rabatter på 3,5 til 4 meter. Som en af repræsentanterne for lodsejere langs den "hemmelige" cykelsti fra Marstal til Søby, samt fra Olde til Ærøskøbing, må jeg sige at det er et utroligt dårligt gennemtænkt projekt.

Stien skal forløbe langs landevejene - mere kedeligt kan et sådant forløb da dårligt tænkes. Samtidig er det utroligt, at forløbet blot bliver præsenteret for de direkte berørte, mens resten af den ærøske befolkning ikke er medinddraget. Og jo, projektet ligger da tilgængeligt på hjemmesiden, men hvem kigger på dette og kommer med uopfordrede input?

Ligeledes utroligt at der ikke er forelagt alternativer inden for udvikling af cykelturismen på øen. På Ærø har vi mange alternativer til cykelruter; disse blev foreslået på orienteringsmødet den 3. september, men druknede tilsyneladende i det fremlagte projekt. Også her i avisen har der været forslag om andre linjeføringer end den fremlagte - læs for eksempel Benthe Søndergaards og Erik Kromanns tidligere indlæg.

Stop dette vanvidsprojekt, indkald til infomøde/brainstorming for alternativer, og lav et nyt projekt. Mindre må kunne gøre det. Prisen på etape 1 (Marstal – Dunkær Auto) er anslået til 15 millioner, heraf 6 millioner i tilskud, men alligevel! Når/hvis projektet gennemføres, vil det have kostet os alle på Ærø ca. 50 millioner - samme pris som en ny hybridfærge (bare for sammenligningens skyld). Glem de penge der er brugt hidtil, de er rigeligt tjent ind ved en ændret linjeføring, der inddrager bestående veje, suppleret med nye smallere stier.

Gennemføres det fremlagte projekt kan jeg kun sige: ”Glæd jer” i Dunkær, Store Rise, Tranderup, Vindeballe, Bregninge, Skovby, Søby, samt alle jer der bor på strækningen Olde/Ærøskøbing. Her vil der givetvis komme et utal af ekspropriationer i forbindelse med anlæggelsen. Faktisk er forløbet gennem de ovennævnte byer overhovedet ikke afklaret, så ingen ved hvem der rammes. Hvis altså projektet gennemføres som planlagt.

Annonce
Mogens Madsen, Marstal. Arkivfoto: Peter Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Debat: Tak for kaffe og fredspibe

Læserbrev: "Når jeg beskriver, at jeg i et spil bowling bliver væltet som en af keglerne, så er dette kun et billede på, at der kom et friskt pust udefra og absolut intet andet. Jeg kan kun beklage, hvis nogen har misforstået mit budskab, der er intet personligt i det, og det er ikke bare noget, jeg siger, for sådan er jeg ikke." Dette står i dag, fredag, i Per K. Kristensens læserbrev. Jeg vidste godt, at det var det, Per mente. Men jeg valgte med vilje at misforstå den, med det formål at vise, at vil man misforstå, så misforstår man. Derfor er det så vigtigt, at man bruger den korrekte retorik, når man vil ud med et budskab. Jeg tænkte i går aftes, torsdag, at jeg i dag, fredag, ville gribe knoglen og ringe til Per. For at lade ham vide, at jeg selvfølgelig godt var klar over, at han ikke mente min fysik, når han skrev bowlingkugle. I morges, idet jeg læste Pers læserbrev, tikkede en sms ind, om at Per gerne ville tale med mig. Jeg ringede til Per. Tror faktisk, at en af de første ting, jeg sagde var: "Se du kan jo godt". Med henvisning til dagens læserbrev. Per og jeg aftalte at mødes over en kop kaffe. Den har vi drukket i eftermiddag. Vi fik en rigtig god dialog, om hvor vigtigt det er at passe på brugen af jargon og ironi, for vi læser ikke alle ens. For Per var det vigtigt, at understrege over for mig, at han på ingen måde havde tiltænkt at bowlingkuglen skulle henvises til min fysik. Men at jeg var kommet ind fra sidelinjen og lagt dem ned. Jeg kender Per og ved, at han aldrig ville nedlade sig selv på dette niveau. Per og jeg talte om, at vi på en måde havde taget Peter Fröhlich råd til os. Vi tog dog ikke en kop kaffe med en politiker. Men med hinanden. Til kaffen serverede jeg en fredspibe (lakridspibe). Inden vi skiltes, med humøret i top, måtte jeg lige pointere over for Per, at jeg altså havde flere huller end en bowlingkugle. Per og jeg kunne have valgt at lade vores debat køre i avisen, men vi gik begge til hovedet i stedet for røven. Det respekterer jeg Per rigtig meget for. Han kunne have fortsat bag sin skærm, men han rækkede hånden ud til en dialog. Det var der andre som kunne lære af. Så hvad har jeg så lært af alt dette? Jo, en kop kaffe og lakridspibe kan faktisk skabe dialog og forståelse.

Ærø

'Et par tusinde kroner': Folkemødet underdrev ø-coasters udgifter til havneleje

Annonce