Annonce
Læserbrev

Debat: Ærø skal ikke lukke ned, alle danskere er hjertens velkomne på Ærø

Annonce

Læserbrev: Ærøboer Niels Bæklund opfordrede i Fyns Amts Avis i går tirsdag alle danskere uden cpr-adresse på Ærø til at holde sig væk fra Ærø i disse Covid-19-tider.

Jeg forstår godt Niels’ utryghed. Vi er nok alle mere eller mindre utrygge i disse tider. Men derfor er det også særlig vigtigt, at vi løser den aktuelle krise i fællesskab. Det er blandt andet en fornøjelse at se, hvordan mange i hele landet og på Ærø byder ind med hjælp og støtte på tværs. Små 20000 personer har for eksempel meldt sig til at hjælpe sundhedsvæsenet. Vi rykker tættere sammen i disse tider. De danske dyder træder i karakter. På Ærø er den sociale kapital stor, der er højt til loftet, og vi overholder naturligvis Folketingets retningslinjer 100 procent i kampen mod Covid-19.

Det betyder for eksempel, at alle danskere er hjertens velkomne på Ærø, og det samme er andre med et anerkendelsesværdigt formål med indrejse i Danmark. Det kan for eksempel være, hvis den pågældende bor eller arbejder på Ærø eller skal levere varer eller tjenesteydelser til Ærø. Du må derfor hjertens gerne bo i dit sommerhus eller fritidshus, leje et hus eller booke et værelse hos et overnatningssted. Du må gerne benytte de ærøske butikker, arbejde hos det ærøske erhvervsliv og nyde den ærøske natur.

Ærø er et helårssamfund med cirka 6000 fastboende, mange hundrede virksomheder, skoler, børnehaver, vuggestuer, butikker, lægehuse, sygehus, plejehjem, kultur, foreninger, fem færger osv. Ærø er med andre ord en velfungerende kommune og en fuld integreret del af Danmark. Vi er en del af fællesskabet.

Følg de udstukne retningslinjer og lad os i samarbejde og med fælles hjælp klare udfordringerne med Covid-19, økonomi og ikke mindst vores alles utryghed.

Chris Hammeken, direktør i Ærø Turist og Erhverv. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce