Annonce
Debat

Debat. Ældreplejen er glemt

Annonce

Læserbrev: Mens regeringen hver måned vil sende 1900 skattefrie kroner til flygtningefamilier, har partierne bag finanslovsaftalen 2020 til gengæld svigtet de ældre.

Der er ikke afsat penge til flere plejeboliger og bedre hjemmehjælp.

Der er 73.000 ældre, der sidder i deres eget hjem helt uden hjælp, og vi står i de næste ti år og mangler 25.000 plejeboliger.

På finansloven for 2019 sørgede vi i Dansk Folkeparti for, at der blev afsat hele 1,5 milliarder kroner til ældreområdet. Men på finansloven for 2020 er ældreområdet nærmest blevet glemt. Området trænger i den grad stadig til at blive prioriteret.

Derfor er det alarmerende, at regeringen ikke i denne finanslov har afsat mere end sølle 125 millioner kroner. Det er kun en tiendedel af det beløb, som DF sørgede for kom med sidste år.

Ældresagen påpeger, at halvdelen af landets folkepensionister er fattige.

Beregninger viser, at 56 procent af landets folkepensionister har en lav eller meget lav indkomst at leve for. Det svarer i runde tal til 300.000 pensionister.

Jeg synes, det er en forkert prioritering at belønne arbejdsløse flygtningefamilier, som ikke bidrager til fælleskabet fremfor vores ældre medborgere, som må stå tomhændede tilbage.

En flygtning med to børn får over 20.000 kroner om måneden efter skat. Plus et hav af andre offentlige ydelser som gratis tandpleje, bolig, friplads til børneinstitutioner osv.

Langt mere end danske pensionister. Er det rimeligt?

Det er de ældre, der har lagt grunden til vores velstand i dag. Derfor skal de også have andel i fremgangen, selvom de ikke længere tjener penge selv.

Dorthe Ullemose kritiserer finanslovsaftalen mellem regeringen, SF, Alternativet, Enhedslisten og Radikale Venstre. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Svendborg For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce