Annonce
Læserbrev

Debat: Ældre medborgere er mere værd end en vådserviet

Læserbrev: Vi har fået en ny regering, som i deres forståelsespapir/regeringsgrundlag kun har nævnt de ældre med få linjer. Det er ikke godt nok.

Dansk Folkeparti har de sidste fire år sørget for, at ældreområdet har været på den landspolitiske dagsorden. Gennem samtlige finanslove vi har været med i, har vi insisteret på at finde flere penge til de ældre.

Vi har afsat ældremilliard. Værdighedsmilliard. Vi har sikret, at pensionisterne har fået flere penge mellem hænderne - blandt andet ved at afskaffe satspuljen og standse den gradvise udhulning af folkepensionen. Med finansloven for i år afsatte vi 1,3 milliarder kroner til landets pensionister.

Der bliver flere og flere ældre i fremtiden. Det er positivt. Faktisk vil der i 2025 være 80.000 flere ældre, end der er i dag. Derfor er det også vigtigt, at vi som folketing og kommune prioriterer, at der er den fornødne økonomi til at sikre, at man kan blive gammel under værdige forhold.

I Svendborg Kommune er vi igang med de årlige budgetforhandlinger. For Dansk Folkeparti er det vigtigt, at de 14 millioner vi får fra værdighedsmilliarden til Svendborg Kommune bliver øremærket til de ældre.

Det er sådan, at værdighedsmilliarden fra 2020 overgår til en del af bloktilskuddet og derfor ikke automatisk bliver øremærket til de ældre som før. Det vil sige, at kommunerne kan stjæle pengene og bruge dem på alt muligt andet. Det vil i DF gøre alt for at forhindre.

Ældre fortjener det bedste.

Annonce
Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Læserbrev

Debat: Kommunen har ikke pengene til nyt og større Baggårdteatret

Læserbrev: Igennem den sidste tid har der, både i avisen og på facebook, været meget debat om forslaget om at bygge teater på Frederiksøen. Da punktet skulle på dagsordenen tirsdag i Økonomiudvalget, satte jeg mig til at læse det, for når man læste forskellige politikeres udlægninger af teksten, så var det slet ikke, som jeg troede, en teaterflytning man stemte om, men enten en lokalplansændring eller det største, der er sket inden for kulturen siden Nero spillede lyre, mens Rom brændte. Hvad er det så egentlig, de skulle beslutte i udvalget tirsdag? Det er, at man stiller en grund til rådighed, så teateret kan realisere sine planer, fordi man engang fik lavet en feasabilitystudy (et meget smart ord, i en sikkert meget dyr rapport), men man godkender ikke, at teateret kan flytte, dette sker først, når man får en rapport, teateret skal lave for 150.000 kroner af dine og mine penge. Det vil altså sige, man smider et museum på porten, fordi der måske skal ligge et teater på Frederiksøen. Hvis man så læser videre i sagsfremstillingen og filtrerer alle de positive tillægsord om et nationalt regionsteater (det forstår jeg ikke?), så kommer vi til den mindre sjove del, nemlig at teatret gør opmærksom på, at de vil søge om et kommunalt bidrag til byggeriet, som forvaltningen anslår til at skulle være mellem 10 og 26,4 millioner kroner i tilskud til anlæg, og der ud over også have hævet det driftstilskud på netto 3,2 millioner kroner de får i dag. Det gør forvaltningen opmærksom på, at man ikke har midler til, så skulle en ansvarlig politiker ikke stemme nej, til at bruge 150.000 skattekroner på et projekt, der ikke kan anvises den nødvendige finansiering til. Vi skal vel ikke holde både skatteydere og teater for nar?

Ærø

Invasionen fortsætter: Nu er der fundet fem døde vildsvin på ærøske kyster

Annonce