Annonce
Læserbrev

Debat: Ældre medborgere er mere værd end en vådserviet

Læserbrev: Vi har fået en ny regering, som i deres forståelsespapir/regeringsgrundlag kun har nævnt de ældre med få linjer. Det er ikke godt nok.

Dansk Folkeparti har de sidste fire år sørget for, at ældreområdet har været på den landspolitiske dagsorden. Gennem samtlige finanslove vi har været med i, har vi insisteret på at finde flere penge til de ældre.

Vi har afsat ældremilliard. Værdighedsmilliard. Vi har sikret, at pensionisterne har fået flere penge mellem hænderne - blandt andet ved at afskaffe satspuljen og standse den gradvise udhulning af folkepensionen. Med finansloven for i år afsatte vi 1,3 milliarder kroner til landets pensionister.

Der bliver flere og flere ældre i fremtiden. Det er positivt. Faktisk vil der i 2025 være 80.000 flere ældre, end der er i dag. Derfor er det også vigtigt, at vi som folketing og kommune prioriterer, at der er den fornødne økonomi til at sikre, at man kan blive gammel under værdige forhold.

I Svendborg Kommune er vi igang med de årlige budgetforhandlinger. For Dansk Folkeparti er det vigtigt, at de 14 millioner vi får fra værdighedsmilliarden til Svendborg Kommune bliver øremærket til de ældre.

Det er sådan, at værdighedsmilliarden fra 2020 overgår til en del af bloktilskuddet og derfor ikke automatisk bliver øremærket til de ældre som før. Det vil sige, at kommunerne kan stjæle pengene og bruge dem på alt muligt andet. Det vil i DF gøre alt for at forhindre.

Ældre fortjener det bedste.

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Mistillid, illoyalt og ufortjent: Fond opsiger samarbejde om solcellepark med forening, den selv har stiftet

GOG

Ung GOG-målmands skifte officielt

Annonce