Annonce
Debat

Debat: Ældre i oprør mod kreditrod

Annonce

Læserbrev: Så er den gal igen.

Ældres kritik af forringede muligheder i boligkreditsystemet fortsætter.

Og nu er det ikke længere Finanstilsynet, der sidder alene tilbage med "aben". Fokus rettes nu også mod navngivne pengeinstitutter og kendte realkreditudbydere - for eksempel Sydbank og Totalkredit.

Et af de seneste "ofre", den 71-årige Frans Harboe, Malling, fortæller i et læserindlæg i denne avis' Danmarks-sektion, hvorfor han fyrede sine boligkreditformidlere, efter at han blev afvist til et nyt boliglån. Han var elitekunde hos Sydbank.

Ældre Sagen gør også klar til at gå i aktion mod "bagmændene" til forringelserne: Politikerne og finansvæsenets kloge-Åger. De ældres talerør vil afsløre de ansvarlige for skandalen. Diskrimination er ulovlig i Danmark.

Flere "låne-ofre" udpeger en af de store danske långivere,Totalkredit som ulykkesfugl og paragrafrytter, fordi de overfortolker Finanstilsynets vejledning om forringelse fra de 80 procent til de 60 procent af lånet. Og de reklamerer ikke højlydt med, at der er indbygget en kattelem i særlige tilfælde:

Hvis de ældre har penge nok på kistebunden, kan der ses bort fra "kravene".

For to år siden viste en kontrol, at långivende pengeinstitut i over halvdelen af tilfældene (51 procent) blæste på Totalkredits "regler". Der er "fri" konkurrence.

Jørgen Mejrup skriver om ældres lånemuligheder. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce