Annonce
Debat

Debat om Broholm-møller: Åbent brev til Bruno Hansen

I et åbent brev til Bruno Hansen, ønsker en gruppe borgere at få svar på, hvor SF står i forhold til opsætningen af vindmøller ved Broholm. Her et billede fra efterårets demonstration mod vindmøller ved byrådsmødet i Vejstrup. Foto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Kære Bruno.

I forbindelse med sidste års debat omkring Broholm-møllerne deltog du i et møde med 8 borgere. Allerførst vil vi sige dig tak, fordi du tog dig tid til at mødes med os. Det synes vi var god stil. Efterfølgende blev projektet stoppet på grund af den røde glentes ynglepladser, og vi forstod på borgmesteren, at nu ville man indstille alt vindmøllearbejde til efter valget den 16. november.

Nu har en aktindsigt imidlertid vist, at der igen arbejdes intenst med forberedelserne til opsætning af kæmpe-vindmøller ved Broholm. Tidslinjen viser, at der stræbes efter at forberedelserne skal være klar til politisk godkendelse umiddelbart efter valget. Det kommer virkelig bag på os! Det undrer os dybt, at der allerede nu bruges tid og penge på noget, som vælgerne med stor sandsynlighed vil stemme imod den 16. november. Er du bekendt med, at denne vindmølleproces er i gang – og støtter du den?

Annonce

På mødet med os i juli sidste år fastholdt du endvidere, at det er et statsligt krav, at alle kommuner skal være selvforsynende med strøm, og at det krav er hovedårsagen til, at SF stemmer ja til kæmpe-vindmøller. Nu forlyder det, at du har skrevet et brev til Klima-, Energi- og Forsyningsminister Dan Jørgensen for at høre, hvor meget strøm han præcist forventer, at Svendborg kommune skal producere lokalt. Efter sigende har ministeren svaret, at der IKKE er nogen forventninger til, at Svendborg kommune skal producere en bestemt mængde strøm lokalt.


Hvordan forholder du og SF jer til dette? Og arbejder du og SF fortsat for opstilling af flere vindmøller i Svendborg Kommune?


Vi spørger dig derfor nu igen: Hvordan forholder du og SF jer til dette? Og arbejder du og SF fortsat for opstilling af flere vindmøller i Svendborg Kommune?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Dispensationer i stride strømme

Annonce