Annonce
Langeland

De glæder sig: Biblioteket på Langeland klar til genåbning

Biblioteksleder Anni Bagge Jensen.
Også bogbussen er tilgængelig igen - til gengæld må brugerne vente med selvbetjeningen nogen tid endnu.

LANGELAND: Fra i dag, onsdag den 21. april, genåbner Langeland Bibliotek, hvor personalet glæder sig til at få en mere almindelig bibliotekshverdag sammen med de mange brugere af biblioteket.

Brugerne skal dog stadig tage højde for begrænsninger i forhold til tiden, før coronaen ramte, understreger biblioteksleder Anni Bagge Jensen

De helt nye retningslinjer betyder, at man for at komme ind på biblioteket eller i bogbilen skal vise et gyldigt coronapas, lige som for eksempel ved et besøg hos en frisør.

Annonce

Det betyder, at man skal være testet negativ inden for de seneste tre døgn eller kan dokumentere, at man har haft sygdommen inden for det seneste halve år, eller at man er færdigvaccineret.

Selvbetjening må vente

I denne uge og i uge 17 er der kun åbent for den betjente åbningstid i Rudkøbing, så man kan altså ikke gøre brug af selvbetjening. Personalet tager imod mandag kl. 14-18, onsdag kl. 11-16, torsdag kl. 14-18, fredag kl. 11-16 og lørdag kl. 10-13. Tirsdag holder biblioteket lukket.

Bogbilen kører også fra den 21. april, og dette finder sted efter den sædvanlige køreplan.

- Hvis man viser coronapas, kan man komme ind på biblioteket og bruge pc’er, "græsse" langs hylderne og læse aviser – eller benytte de andre mange muligheder, der er på biblioteket, nævner Anni Bagge Jensen.

Der må være maksimalt 100 personer inde på biblioteket ad gangen.

- Det sker normalt sjældent, at vi når derop, men vi vil selvfølgelig holde øje med besøgstallet, og jeg vil naturligvis også skulle vurdere bemandingen, når vi ser, hvordan det hele spænder af, siger bibliotekslederen.

Der skal bruges mundbind for at komme ind på biblioteket, hvor personalet sørger for rig mulighed for afspritning af overflader og overholdelse af øvrige forholdsregler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Er udviklingsgrådigheden ved at gå for vidt, Svendborg Kommune?

Annonce