Annonce
Sport

Dansk landstræner i svømning godkender fem EM-medaljer

Neil Hanna/Ritzau Scanpix
Danmark hentede fem medaljer ved kortbane-EM, og det tilfredsstiller både Danmarks landstræner og sportschef.

De danske svømmere kunne søndag lukke ned for kortbane-EM i Glasgow og rejse hjem med fem bronzemedaljer.

Det blev det danske udbytte i Skotland, og det er tilfredsstillende ifølge landstræner i Dansk Svømmeunion, Stefan Hansen.

- Som en lille svømmenation skal vi være stolte af fem medaljer ved et EM. Highlightet er vores holdkap i 4 x 50 meter medley, hvor det hele klappede for os.

- Havde det gjort det andre gange i løbet af ugen, havde vi nok haft to medaljer mere, siger Stefan Hansen i en pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion.

Landstræneren er godt klar over, at der skal forbedringer til, hvis de danske svømmere skal gøre sig ved de største mesterskaber på langbane.

- Nu skal vi hjem og arbejde på nogle tekniske færdigheder såsom detaljerne omkring vendinger, undervandssvømning samt svømmernes fart. Får vi hævet niveauet i de detaljer, så kommer vi også til at præstere godt på langbane, som er vores næste mål, siger landstræneren.

De fem bronzemedaljer blev suppleret med fire nordiske rekorder og otte danske rekorder i Glasgow, hvor de danske svømmere i alt leverede 11 finaleplader og 22 semifinaler.

Det danske hold bestod ved kortbane-EM både af etablerede navne samt af flere unge svømmere, som jagtede erfaring med et mesterskab.

Ifølge Lars Green Bach, der er sportschef i Dansk Svømmeunion, så har mesterskabet været tilfredsstillende set med danske øjne.

- De mere etablerede svømmeprofiler har været med i nogle meget, meget tætte kampe om podieplaceringerne.

- Svømmere med mindre international rutine har løftet deres niveau ind i semifinale- og finalesammenhæng, og der har været en lind strøm af rekorder – nordiske, danske og personlige, siger Lars Green Bach i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce