Annonce
Langeland

Dansk Folkepartis formand på Langeland: Hørte om særlig ordning for børn i samfund med få indbyggere

Kristian Thulesen Dahl, partiformand i DF, fik svar på en række spørgsmål af skoleleder Bettina Dalager Greve og hendes kolleger. Foto: Michael Lorenzen
Dansk Folkepartis formand fik fortalt om særlig landsbyordning under besøg på Langeland

SNØDE: Hvilke fordele og hvilke udfordringer har en landsbyordning, som man har på den nordlige del af Langeland i form af skole, skolefritidsordning, børnehave og småbørnsgruppe samlet under ét tag og med en enkelt, fælles ledelse og én bestyrelse? Hvilke særlige krav stiller det til personalet og omvendt - hvilke særlige muligheder giver det, når det hele er tæt på, og "kommandovejene" korte?

Det kunne Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, partiets sekretær, Poul Lindholm Nielsen, partiets medlem af kommunalbestyrelsen Kim Welcher samt borgmester Tonni Hansen (SF) høre nærmere om, da de i forbindelse med DF-formandens besøg på Langeland fik en rundvisning samt mulighed for at tale med skoleleder Bettina Dalager Greve, der er leder for det hele, og pædagogisk teamkoordinator Jette Jakobsen. Plus de af de øvrige ansatte, som politikerne mødte under den godt en halv time lange gennemgang.

Blandt andre kunne de hilse nærmere på to elever fra 6. klasse, Frederik Lystrup Dehn Christensen og Mathias Christian Mosel Springgaard, der havde bagt til den store guldmedalje - fastelavnsboller, knækbrød og meget andet godt. Og deres lærer i madkundskab, Annette Christensen, som kunne glæde sig over, at store drenge i vore dage synes, at det er spændende at begå sig i et køkken.

Annonce
Frederik Lystrup Dehn Christensen ved kniv og skærebræt og hans kammerat Mathias Christian Mosel Springgaard havde været flittige i køkkenet i løbet dagen. På billedet ses også (fra venstre) medlem af kommunalbestyrelsen, Kim Welcher (DF), borgmester Tonni Hansen (SF) og lærer Annette Chrstiansen, som blandt adskillige fag underviser i madkundskab. Foto: Michael Lorenzen

Åben skole

Før besøget slog Bettina Dalager Greve og Jette Jakobsen over for Fyns Amts Avis på de muligheder, landsbyordningen har for at give en rød tråd i hele barnelivet.

- Det begynder allerede i hjemmene, inden børnene kommer hos os, og siden er børnene her til og med 6. klasse, hvorefter de fleste typisk fortsætter til Ørstedskolen i Rudkøbing. Hos os kan de store for eksempel læse for de små, og de store lærer meget at tage hensyn til og vise respekt for deres yngre kammerater, fastslog de.

Hver onsdag er der åben skole, og selvfølgelig er der en masse aktiviteter med flere årgange involveret for, at det pædagogisk og fagligt hænger sammen, lige som man har fælles idræt med den kommunale specialskole, Skrøbelev Skole.

- Det er jo sjovere at spille for eksempel håndbold, når det er levende væsener, som du gør det sammen med, som Bettina Dalager Greve udtrykker det.

Pædagogisk teamkoordinator Jette Jacobsen forklarer om de særlige forhold, der gør sig gældende i en landsbyordning. Foto: Michael Lorenzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Sydfynske trafikprojekter på dagsordenen nu

Coronakrisen har sat meget i stå og i de seneste uger har vi i Folketinget brugt mange kræfter på adskillige hjælpepakker til mange forskellige sektorer for at hjælpe Danmark så skånsomt som muligt gennem krisen. Nu er tiden kommet til også igen at se fremad. Væksten er ikke alene gået i stå, den er også slået tilbage. Derfor er det vigtigt, at vi fra statens side hurtigt får gang i nye projekter, der kan skabe og understøtte ny vækst, beskæftigelse og udvikling. I Venstre har vi nu meldt ud og opfordret til forhandlinger om igangsættelse af infrastruktur- og trafikprojekter. Det sydfynske trafikprojekt ”Fra Omvej til Genvej” skal på dagsordenen i Folketinget nu og sammen med Lolland/Falster dermed skabe hurtigere trafikkorridor fra Sydfyn til Femernforbindelsen, som forventes at komme om nogle år. Her på den sydfynske side handler det om en ny omfartsvej på Tåsinge, og på Lolland-siden om en fremskudt færgehavn. Projektet vil give øget og hurtigere fremkommelighed. På den måde vil projektet medvirke til at gøre Svendborg, Langeland og hele det sydfynske område attraktivt at investere i som virksomhed og samtidig styrke bosætningen. Allerede i disse år inden Femernforbindelsen er etableret, mærker man tydeligt, at trafikmængden øges hen over Tåsinge og Langeland. Derfor skal dette vigtige trafikprojekt på dagsordenen nu. Samtidig udestår der også investeringer i at færdiggøre investeringer i støjskærme fra Svendborgmotorvejen og et stykke frem mod Svendborgsund. En del er lavet. Det resterende bør sættes i gang nu. Og det er ligetil at gå i gang med nu. Helt oplagt er det naturligvis også nu at få sat gang i cykelstiprojektet fra Ollerup til Svendborg. Nu har staten chancen for at gå foran og give et projektet et godt startskud. Lad os komme i gang. Kære regering. Sæt infrastrukturplan på dagsordenen nu, og indkald til forhandlinger. Sæt disse sydfynske trafikprojekter på planen. Der er behov for det.

Annonce