Annonce
Debat

Dansk Erhverv: Flere skal tage en erhvervsuddannelse

Debat: Igen i år søger langt de fleste unge ind på gymnasiet. Søgetallet viser, at 72 procent af de unge har ansøgt om at starte på en gymnasial uddannelse, mens omkring hver femte har valgt en erhvervsuddannelse. Dermed er forholdet mellem gymnasier og erhvervsuddannelser stort set uændret i forhold til sidste år. I øvrigt er de nordjyske unge bedst til at gå erhvervsuddannelsesvejen, mens de nordsjællandske unge er i bund.

Søgemønstret er et problem, fordi Danmark har behov for meget mere faglært arbejdskraft end det antal unge, der uddanner sig i dag. Vi mangler allerede, og manglen vil kun vokse sig større i de kommende år. En erhvervsuddannelse giver alle muligheder for et godt og spændende job, for at læse videre og for at lande på en hylde, hvor man i dén grad gør en forskel.

Derfor er det brandærgerligt, at det heller ikke i år er lykkes at øge søgningen til erhvervsuddannelserne. De nye tal kalder endnu en gang på en langt bredere og ambitiøs satsning, hvis vi skal have en chance for at uddanne de faglærte, vi får brug for – både i grundskolen og på erhvervsuddannelserne. Der er ikke en snuptagsløsning, men vi er mange gode kræfter, der vil det samme. Så vi skal have gang i et samarbejde, hvor vi tænker stort, nyt og anderledes, så vi kan få ændret søgemønstrene.

Det vil være til gavn for den enkelte unge, der vælger rigtigt. Det vil gavne virksomhederne, der i højere grad vil kunne få den arbejdskraft, som de har brug for. Det vil gavne samfundet, fordi der bliver skabt mere værdi og vækst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Endelig sammen igen: Skål!

Annonce