Annonce
Fyn

Dansk byggeri håber på mange danske job på nyt Facebook-byggeri i Odense

Facebook-byggeriet under opførelsen af det 56.000 kvadratmeter store datacenter, som blev sat i drift i september 2019. Nu går udvidelsen med endnu en serverbygning i gang, og byggeriet forventes at beskæftige op mod 900 mand, når det er på sit højeste. Arkivfoto: Michael Bager
Per Aarsleff A/S er entreprenør på den 30.000 kvadratmeter store udvidelse af Facebooks serverbygning i Odense - det glæder Dansk Byggeri Fyn.
Annonce

Facebook har hyret irske PM Group og danske Per Aarsleff A/S til den 30.000 kvadratmeter store udvidelse af sit datacenter i Odense, og Dan Johansen, formand for Dansk Byggeri Fyn glæder sig over, at Per Aarsleff A/S bliver entreprenør på opgaven.

- Det er meget glædeligt og en god start - især, hvis man fortsætter med at tage danske entreprenører ind. Det vil glæde mig, for det var ikke mange danske arbejdspladser, der var i det, da centeret blev bygget. Der var stort set ingen, siger byggeriformanden.


Vi har mange virksomheder, som tærer på ordrebeholdningen i øjeblikket.

Dan Johansen, formand Dansk Byggeri Fyn


Facebook indviede sit datacenter i Tietgenbyen i september 2019, men går nu i gang med at opføre yderligere 30.000 kvadratmeter, og når det byggeri er på sit højeste, vil det give beskæftigelse til cirka 900. Selv om der er gang i mange store byggerier på Fyn, mener Dan Johansen ikke, det vil blive en udfordring at skaffe dansk arbejdskraft.

-Der er godt gang i bygge- og anlægsbranchen, men set fra min side kan der aldrig komme for meget gang i den, og vi har mange virksomheder, som tærer på ordrebeholdningen i øjeblikket. Vinteren kan godt blive lang, for der kan blive langt mellem snapsene, lyder det fra formanden.

Dan Johansen minder om, at de frigjorte feriepenge, som mange danskere får ekstra på lommen denne vinter, ikke batter i de store virksomheders regnskaber.

- Jeg ved godt, at byggemarkederne og den lille tømrer- og malermester har godt at lave, fordi der er gang i en hel masse gør-det-selv, og folk får deres feriepenge, men man skal bare huske på, at det er en anden slags forretning end de store virksomheder. Det er vigtigt, at de har rigeligt at lave, så det er bare om at få nogle ordrer sendt afsted, lyder det fra Dan Johansen.

Den nye serverbygning forventes at stå klar i 2023.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Politi om sprængstoffets oprindelse: - Vi har nogle gisninger, men dem holder vi for os selv

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Svendborg

Sprængstofekspert: PETN detonerer ikke af sig selv

Annonce