Annonce
Faaborg-Midtfyn

"Danmarksmesteren i Pink Floyd" vender tilbage til Helios

Lørdag 3. oktober tager rockjournalisten og Pink Floyd-eksperten Thomas Ulrik Larsen publikum med på en rejse til månens mørke side og hjem igen. Foto: Espen Suell
Rockjournalisten Thomas Ulrik Larsen fortæller om mesterværket "Dark side of the moon" lørdag 3. oktober i Helios.
Annonce

Faaborg: Helios-biografen i Faaborg er ved at gøre sig til Fyns Pink Floyd-mekka, og lørdag 3. oktober tager den endnu et skridt. Da kommer nemlig "danmarksmesteren i Pink Floyd", rockjournalisten Thomas Ulrik Larsen, og fortæller om ”Dark side of the moon”, albummet der blev verdensgennembruddet for det engelske kultband. Foredraget vil blive fulgt op af verdenspremierer på nyrestaurerede koncertfilm, men desværre først, når der er mere ro på coronasituationen verden over.

Det er Johnny Elkjær, der står for Pink Floyd-arrangementerne. Han bor i dag i Tommerup og arbejder med it i Odense Kommune, men det var i Helios-biografen som barn, han lærte at elske film. Pink Floyd kom ind i hans liv, da en barndomsven introducerede ham for albummet ”The Wall”. Siden da har Pink Floyds musik groet i hans pladesamling og interesse.

Annonce

50 millioner eksemplarer

”Dark side of the moon” er solgt i mere end 50 millioner eksemplarer, og på en sløv uge sælger den fortsat 8000-9000 eksemplarer alene i USA.

- Vi gik efter at skabe noget meget klart, enkelt og specifikt,” siger Pink Floyd-medlemmerne i dag om albummet, som millioner af fans verden over ikke kan blive færdige med at nørde i. Det skulle være slut med syre- og spacerock og de mange misforståelser, der havde omgærdet Pink Floyd siden debuten i 1967. Og med ørehængere som "Money", "Time", "Breathe" og "Us and them" var bandet godt rustet til at føre opgaven ud i livet.

Hvorfor blev albummet en enorm sællert, og hvorfor sælger det stadig mere end solidt? Og ikke mindst: Hvordan udviklede musikken og teksterne sig fra den første brainstorm i et Pink Floyd-medlems køkken og frem til den færdige skive?

Kultbandet Pink Floyd og deres album "Dark side of the moon" er emnet for musikjournalist Thomas UlriK Larsens foredrag i Helios lørdag 3. oktober. Pressefoto

Thomas Ulrik Larsens foredrag om ”Dark side of the moon” giver svar på alle de spørgsmål og mange flere. Med baggrundsstof, anekdoter, lyd, billede og film tager vi sammen turen til månens mørke side og hjem igen.

Thomas Ulrik Larsen er - ud over at være en af landets travleste rockforedragsholdere - sangskriver, musiker, underviser og musikjournalist. Han sad i ekspertstolen i Go' Morgen Danmark, da Pink Floyds mastermind, Roger Waters, optrådte i Parken i 2011, og igen da resterne af Pink Floyd udsendte arkivoptagelserne ”The Endless River” i 2014.

Thomas Ulrik Larsen har flere gange haft bandet under lup, mens han studerede musikvidenskab på Københavns Universitet. I seks år var han kapelmester og musiker i det mest velrenommerede Pink Floyd-coverband i Europa.

Kultbandet Pink Floyd og deres album "Dark side of the moon" er emnet for musikjournalist Thomas UlriK Larsens foredrag i Helios lørdag 3. oktober. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Analyse: Det var Mette Frederiksen, der pressede Frank Jensen ud

Svendborg For abonnenter

Droppede København for at fokusere på Svendborg: Nu er scenekunstner nomineret til årets kulturpris

Annonce