Annonce
Langeland

Danmark eneste astronaut kommer til Langeland

Fredag den 14. august - på H.C. Ørsteds fødselsdag - kan man møde den danske astronaut Andreas Mogensen på Ørstedskolen. Foto: Emil Hougaard/Scanpix 2017
Når Langeland Kommune fredag den 14. august fejrer H.C. Ørsteds fødselsdag, bliver det blandt andet med besøg af astronauten Andreas Mogensen.
Annonce

Rudkøbing: Årets prismodtager af H.C. Ørstesprisen er for en gang skyld hemmelig indtil han/hun modtager prisen på 50.000 krONER  fredag den 14. august på Ørstedskolen.

Til gengæld kan alle gæsterne - og måske ikke mindst skolebørnene - begynde at glæde sig til at møde Danmarks eneste astronaut, Andreas Mogensen, der holder et kort oplæg om H.C. Ørsted.

Andeas Mogensen er en af de mange H.C. Ørsted ambassadører, der er udnævnt I anledning af 200-året for opdagelsen af elektromagnetismen.

Det er et tæt pakket program, der ligger fredag formiddag den 14. august, og der er fri adgang til arrangementet, der foregår i idrætshallen, hvor der er plads til mange mennesker, også selv om man skal holde afstand.

Annonce

Musik og taler

Dørene åbner klokken 9, hvor Langelands Musikskole spiller, mens gæsternee ankommer. Og klokken 9.30 byder borgmester Tonni Hansen (SF) velkommen.

Herefter er der tale ved formanden for Ørstedsselskabet, Troels Krøyer. Astrid Schjørring Wied, der sidste år modtog rejselegat, fortæller, hvad legatet har betydet for hende.

Tidligere prismodtagere

2019: Torsten Neubert, DTU Space
2018: Peter Christian Kjærgaard Vesborg, lekor ved DTU Fysik
2017: Minik Thorleif Rosing, geolog, professor ved Statens Naturhistoriske Museum
2016: Eske Willerslev, DNA-forsker
2015: Klaus Høeck, Forfatter
2014: Hanne Hautorp, Mærsk Mc Kinney Møller Videncenter
2013: Direktør Mikkel Bohm, Danish Science Factory

Der er desuden uddelt forskertalentpriser i 2018 til Alexandros Iosifidis og Yasser Nour og i 2019 til Alexander Sebastian Hauser og Line Hagner Nielsen.

Inden Andreas Mogensen holder en lille tale, viser elever fra Ørstedskolen en film, de har lavet, som er inspireret af H.C. Ørsted.

Annonce

Priser for 70.000 kroner

Herefter overrækkes to forskertalentpriser på hver 10.000 kroner, og så kommer dagens store clou, uddelingen af H.C. Østedsprisen på 50 .000 kroner ledsaget af en ny sommerfugl i sølv og emalje skabt af den langelandske kunstner Sabine Majus.

H. C. Ørsted Prisen på 50.000 kroner uddeles til en forsker som anerkendelse af en fremragende indsats. Navnet offentliggøres først på dagen. Vinderen holder herefter festforelæsning, og arrangementet slutter klokken 12.

Det er Energiselskabet Ørsted, der sponsorerer priserne. Der uddeles i år ikke resjelegater på grund af de rejsebegrænsninger, der følger af corona-pandemien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce