Annonce
Fyn

Danehofpromenade: Her kan du opleve middelalderstemning

I de festlige dragter. Foto: Østfyns Museer
Seks lørdage er der Danehofpromenade inden for voldene.
Annonce

Nyborg: Nok kan Nyborg i år ikke få sit Danehof, men seks gange i løbet af sommeren bliver der promenade. Første gang, som også bliver den største, bliver lørdag 4. juli, og her bliver der tale om en kavalkade over de seneste mange års Danehof i Nyborg, hvor frivillige iklædt historiske dragter vil gøre byens gader levende og formidle middelalderen på en ny og spændende måde.

Alle deltagere er udstyret med et skilt, så det tydeligt fremgår, hvem de er – og så alle holder afstand.

Danehofpromenaderne

4. juli: Kavalkade over de seneste mange års Danehof i Nyborg.

11. juli: Reformationspromenade, hvor Hans Tausen og Johannes Bugenhagen vil føre an i promenaden, der markerer den nye reformerede kristendom i Kongens Nyborg.

18. juli: Adelspromenade, hvor samfundets absolutte top får lov at vise deres klæder og rigdom frem inden turen går tilbage til kongens Danehof.

25. juli: Borgerpromenade, som anført af Borgmesteren selv, fører det finere borgerskab igennem byens gader.

1. august: Bondepromenade, hvor middelalderens mest talrige befolkningsgruppe tager pause fra deres hårde arbejde og går igennem byens gader.

8. august: Promenade med dragter fra hele middelalderen, og hvor alle stænder er repræsenteret.

Promenaderne finder sted inden for voldene rundt om i nyborg. Alle lørdage mellem klokken 11 og 13.

På Danehofpromenaden er mange af middelalderens centrale karakterer med, eksempelvis Margrete 1., Kong Hans og Christian 3, som alle var centrale figurer i Nyborg. Adelen, gejstligheden såvel som borgere og bønder vil også være repræsenteret i stort antal.

- Vi glæder os rigtig meget til Danehofpromenaden, som er et Corona-tilpasset forsøg på at formidle Nyborgs middelalderhistorie på en alternativ og spændende måde. Vi er rigtig glade for, at Nyborg Slots Dragtlaug straks var med på idéen. Danehofpromenaderne kan kun gennemføres takket være en stor indsats fra dragtlauget og de andre frivillige, der har takket ja til at stille op, siger Mette Ladegaard Thøgersen, leder af Nyborg Slot.

Også formand for Nyborg Slots Dragtlaug, Bodil Christensen er glad for promenaderne.

- Det er en fantastisk mulighed for at formidle dragterne og historien. Vi er rigtig glade for, at dragterne også kommer frem i år – både i forbindelse med promenaderne og i byens butikker.”


- Det er en fantastisk mulighed for at formidle dragterne og historien. Vi er rigtig glade for, at dragterne også kommer frem i år – både i forbindelse med promenaderne og i byens butikker.

Formanden for Nyborg Slots Dragtlaug, Bodil Christensen


Ud over promenaderne vil man nemlig også kunne se Nyborg Slots Dragtlaugs fine dragter udstillet i udvalgte butikker i Nyborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce