Annonce
Langeland

Da grænsen lukkede: Sommerhusejer på Langeland havde tyske gæster på ferie

Jørgen Lægsgaard har haft sommerhuset i tre og et halvt år. Han regner med, at han har haft en tab på mellem 20.000 og 25.000 på mistede lejeindtægter, fordi grænsen til Tyskland er lukket. Foto: Michael Lorenzen
Ejer sidder med tomt sommerhus, og han kan som alle andre kun håbe og vente.

SPODSBJERG: For Jørgen Lægsgaard, der har sommerhus i Spodsbjerg, har dette forår været ganske usædvanligt, og det var omstændighederne ved den delvise nedlukning af Danmark også.

Der var faktisk tyske feriegæster i sommerhuset, da grænserne mod syd blev lukket 14. marts, men da tyskerne havde bestilt et to-ugers ophold og kun var godt halvvejs, fik de lov at fortsætte med at være her. Siden har han ikke set nogen fra vort sydlige naboland.

Fraset et sæt danskere i ugen op til påske har der derfor siden dengang været tomt i sommerhuset, som han har haft i tre og et halvt år. Det var ellers fuldt udlejet i 2020.

- Nu er der afbestilt i hvert fald frem til 20. juni. Jeg kan som alle andre kun håbe på, at grænserne snart bliver åbnet igen, og så ellers afvente, siger Jørgen Lægsgaard, som bor i Rudkøbing og arbejder i Svendborg.

Annonce

Tab på 25.000

Indtil videre er fire af de bestillinger, som lå på sommerhuset på Løjtnantsvænget i Spodsbjerg, nu overført til 2021.

Lige nu er det allerede otte-ni uger, der er mistet. Han vurderer tabet på 20-25.000 kroner.

- Det er svært at gøre op, for i tallene ligger jo også noget forbrug, der ikke har været. Selve udlejningerne er der ingen kompensationsordninger på.

De penge, som er til overs, investerer Jørgen Lægsgaard i forbedringer af huset, som er bygget i 2008.

Varmepumpe må vente

Aktuelt vil han gerne have installeret en varmepumpe på grunden, så elvarmen kan skiftes ud.

- Det bliver der ganske givet ikke penge til i år, så det må udsættes, nævner Jørgen Lægsgaard.

Han og hans kone benytter ikke situationen til at bruge huset i større omfang, end de ellers ville.

- Min kone er i risikozonen omkring corona, så vi holder os væk og er mest hjemme. Men jeg tager af og til herud og laver nogle småting og sørger for, at her er ordentligt, så hvis grænsen åbner igen, handler det blot om en grundig omgang rengøring. Så er huset klart igen til feriegæster.

Han udlejer 28-30 uger om året.

- Østsiden af Langeland er attraktiv, for eksempel for fiskere. Her er slæbesteder, og de kan hurtigt komme ud på havet. Nogle af vore gæster skulle have været her for 6. gang, og der er flere andre gengangere, kan jeg se på navnene.

Jørgen Lægsgaard mener, at vi i Danmark har godt styr på coronaen.

- Så man kunne godt åbne forsigtigt. Man kunne stille krav om, at folk skal have et udlejningsbevis på for eksempel et sommerhus samt en negativ test for corona for at få lov til at rejse ind. Og indskærpe over for udenlandske gæster, at vi altså også har sygdommen i Danmark, så de naturligvis skal passe på både over for sig selv og andre, mener han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce