Annonce
Ærø

Dødsvold i Søby: Varetægtsfængsling af to mænd forlænget

Det er på adressen Langebro 1 i Søby, at de to sigtede angiveligt skulle have banket den 40-årige, der endte med at dø af sine kvæstelser. Arkivfoto: Peter Becher Damkjær
To mænd, der er sigtet for at have banket en mand så voldsomt, at han endte med at dø af sine kvæstelser, har netop fået deres varetægtsfængslinger forlænget med yderligere fire uger.

Søby/Svendborg: Der er ikke umiddelbart nogen udsigt til at retssagen mod de to mænd på henholdsvis 42 og 57 år, der er sigtet for 13. maj at have udsat den 40-årige Henrik Groth Rasmussen for så meget vold, at han døde af det, er lige på trapperne.

De to mænd har siddet varetægtsfængslet i nu otte uger, og tirsdag valgte de begge friviligt at lade varetægtsfængslingen forlænge med yderligere fire uger.

- Det er en efterforskning, der kører bag lukkede døre, så der er ikke meget, vi kan fortælle, lyder det fra efterforskningsleder ved Fyns Politi Claus Andkær Rosenberg.

I forbindelse med den første forlængelse af de to mænds varetægtsfængsling tilbage i juni kunne Fyns Politi berette, at den ene af de to sigtede skulle mentalundersøges, men Claus Andkær Rosenberg kan ikke umiddelbart fortælle, om man har valgt at lade den anden sigtede undergå samme undersøgelse.

- Men vi har en klar forventning om, at sagen fortsætter, også efter den nuværende forlængelse udløber, vurderer efterforskningsleder Claus Andkær Rosenberg.

De to er som nævnt sigtet for at have tævet 40-årige Henrik Groth Rasmussen så voldsomt, at han døde af sine kvæstelser. Volden skete på adressen Langebro i Søby 13. maj om aftenen, og dagen efter døde den 40-årige på Odense Universitetshospital.

Senere samme dag blev den 57-årige nu sigtede anholdt, og dagen efter blev han fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Svendborg bag lukkede døre.

Fredag d. 17. maj blev den 42-årige så anholdt uden for Ærø og ligeledes fremstillet i grundlovsforhør bag lukkede døre.

De to er sigtet efter straffelovens paragraf 245 stk. 1 jf. 246 - i almindelig tale paragraffen der omhandler grov vold med døden til følge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Derfor valgte Morten Olsen GOG

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Flere politiske legekammerater søges på Ærø

Det er gået nogenlunde som ventet, men det gør ikke udfordringen mindre for Ærøs borgmester Ole Wej Petersen (S). Hans ellers jævnt sikre flertal smuldrer, og nu viser det sig meget tydeligt, når der skal træffes tætte beslutninger i kommunalbestyrelsen. Den korte version er, at borgmesteren og hans allierede løber ind i politiske øretæver, fordi de kommer i mindretal. Det gør de, fordi den tidligere socialdemokrat Jens Weiss bruger sit frie mandat, og nogle gange betyder det altså, at han stemmer imod den gruppe, han egentlig er en del af. Situationen skaber problemer for borgmesterpartiet, der jo i forvejen er temmelig vingeskudt, fordi to af fire medlemmer har forladt partiet. Reelt kan det de kommende to år betyde, at Ole Wej Petersen bliver låst i borgmesterrollen, fordi hans handlemuligheder er voldsomt indskrænkede. Er der blot et medlem af konstitueringsgruppen, der stemmer imod Socialdemokratiet, er der overhængende fare for, at borgmesteren ikke kan gennemføre den politik, han ønsker. Der findes ikke en løsning, som er ligetil, men Ole Wej Petersen har brug for nye venner i kommunalbestyrelsen. Ikke fordi han kommer til at være i lommen på Jens Weiss, men fordi hans handlerum bliver voldsomt indskrænket, hvis Jens Weiss hele tiden sidder med den afgørende stemme. Afstanden mellem de to grupper i kommunalbestyrelsen er til at få øje på, og det vil også kræve, at der sluges en kamel eller flere, hvis borgmesteren hele tiden skal række hen over kløften, men spørgsmålet er, om det dog ikke åbner flere muligheder, hvis der bygges en bro. Erfaringerne med disse mere dynamiske flertal, hvor borgmesterpartiet i videst mulig udstrækning forsøger at samle brede flertal hen over politiske kløfter, er mange. I Svendborg havde den daværende borgmester Curt Sørensen (S) en tilsvarende udfordring i hans regeringstid i 2010-2013. Her stod det tidligt klart, at samarbejdet mellem Socialdemokratiet og Enhedslisten var fuld af konflikter, og der gik derfor ikke lang tid, før Curt Sørensen måtte række ud efter især Venstre og Det Konservative Folkeparti. Det udløste naturligvis også konflikter, men forligene blev landet, selv om de måske ikke var helt så røde, som borgmesteren nogle gange kunne ønske sig. Men sådan er det jo med kompromisser. Ole Wej Petersens borgmestertid har ikke været en badeferie, og der er stadig to års tid tilbage af den og tre budgetforlig, der skal landes. Der bliver altså nok af udfordringer med at samle gode og solide flertal. Derfor kan en af de strategiske problemstillinger, han gør klogt i at vie lidt af sin tid til, være, at han overvejer, hvordan han kan skaffe sig flere politiske venner i kommunalbestyrelsen. Ellers kan vejen frem mod næste valg til kommunalbestyrelsen blive fyldt med bump og store huller.

Ærø

Søby Camping skifter forpagter

Annonce