Annonce
Ærø

Dødsvold i Søby: 57-årig mand løsladt i forbindelse med sag om dødsvold

Det var i dette hus på Langebro i Søby, hvor de to sigtede i sagen angiveligt tævede en 40-årig mand så voldsomt, at han døde af sine kvæstelser. Arkivfoto: Peter Becher Damkjær
Den ene af de to mænd, der siden maj har siddet varetægtsfængslet sigtet for at have banket en 40-årig mand fra Søby ihjel, er blevet løsladt, men han er fortsat sigtet i sagen.

Søby: Efter flere forlængelser af varetægtsfængslingerne af to mænd på henholdsvis 42 og 57 år, der er sigtet for tilbage i maj at have udsat den 40-årige Henrik Groth Rasmussen fra Søby for så meget vold, at han døde af sine kvæstelser, er den ene af de to sigtede nu blevet løsladt.

Det fortæller politikommissær ved Fyns Politi Jack Liedecke.

- Den yngste af de to mænd har fået sin varetægtfængsling forlænget frem til 28. august, men den ældste af de to er blevet løsladt 30. juli. Der var ikke grundlag for at opretholde varetægtsfængslingen, og det er sket ud fra en samlet vurdering foretaget af politi og anklagemyndighed, forklarer Jack Liedecke.

- Men han er stadig sigtet i sagen. Og det er kun de to, der i det hele taget er sigtet i sagen.

Den endelige sag er ikke endnu overdraget til anklagemyndigheden, da der mangler et par erklæringer i forbindelse med den mentalundersøgelser, der har været foretaget af den 42-årige, men politikommissær Jack Liedecke vurderer, at politiets arbejde med sagen ganske snart vil være overstået og forklarer, at det derefter vil være op til anklagemyndigheden at få sat en dato på, hvornår sagen skal for retten.

Annonce

Sagen kort

De to mænd er sigtet for at have tævet 40-årige Henrik Groth Rasmussen så voldsomt, at han døde af sine kvæstelser.

Volden skete på en adresse på Langebro i Søby 13. maj om aftenen, og dagen efter døde den 40-årige på Odense Universitetshospital.

Senere samme dag blev den 57-årige nu sigtede anholdt, og dagen efter blev han fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Svendborg bag lukkede døre.

Fredag d. 17. maj blev den 42-årige så anholdt uden for Ærø og ligeledes fremstillet i grundlovsforhør bag lukkede døre.

De to er sigtet efter straffelovens paragraf 245 stk. 1 jf. 246 - i almindelig tale paragraffen der omhandler grov vold med døden til følge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Et slidt toilet bliver aldrig retro

Mode har alle dage hentet inspiration fra fortiden. Og når ting bliver retro, bliver de spændende. Det, der var kikset for et par år siden, bliver pludselig smart og eftertragtet. Møbler i teaktræ og palisander har været i høj kurs, de gamle Lyngbyvaser er blevet solgt til ganske pæne beløb, gult og orange tøj vendte tilbage til tøjforretningerne og endda batikfarvning af tøj har flere gange vundet indpas. Terrassogulvet har en også overgang scoret pænt på retroskalaen. Men et gammelt skoletoilet fra 1969 med føromtalte terrassogulv bliver aldrig retro på nogensomhelst fed måde. Det forbliver, hvad det er. Og mestendels er det bare lidt ulækkert. Det lugter dårligt, også selv om det bliver gjort rent flere gange dagligt. Det gør det, fordi de mange års brug bare sætter sig i alle sprækker, og selv den mest indædte omgang knofedt kan ikke fjerne lugten og fornemmelsen af, at det er et sted, hvor hygiejnen ikke er i top. Derfor er det godt, at kommunalbestyrelsen på Ærø har besluttet, at Marstal Skole skal have 420.000 kroner til at renovere toiletter. Det rækker ikke til at toptune toiletfaciliteterne på hele skolen, men toiletterne i gården kan nu blive genstand for mere end rynkede næser og generelt ubehag. Når renoveringen er overstået, kan det måske ligefrem være, at skolens børn igen vil bruge dem uden væmmelse. Vi kan trække lidt på skuldrene over nogle slidte toiletter, men det gør noget ved trivslen, hvis vi ikke kan få os selv til at gå på toilettet. Syv timer kan blive meget lange, hvis et toiletbesøg trænger sig på, og man ikke kan få sig selv til at træde af på naturens vegne. Nu kan Marstal Skole komme et pænt stykke ad vejen, men helt i mål kommer skolen ikke. Beløbet dækker kun lidt over halvdelen af det økonomiske behov, skolen har. Derfor må opfordringen med det samme lyde, at kommunalbestyrelsen ikke glemmer eller nedprioriterer dette behov, når der skal lægges budget næste år. Børns trivsel har afgørende betydning for deres evne til at lære. Og vi kan nå et godt stykke vej, hvis vi sørger for acceptable rammer. Ingen taler om højteknologiske japanske toiletter eller bare noget, der minder om det. Det skal bare være et sted, eleverne ikke ækles ved at bruge i løbet af skoledagen. Kan vi sørge for det, så øges trivslen blandt eleverne også. Jovist, det koster penge, og andre ting må nedprioriteres. Den slags er ikke nemt, når man kigger på, hvad der er at gøre godt med på Ærø. Derfor må der også lettes på hatten, når politikerne, mens sparekrav tårner sig op, holder hovedet koldt og prioriterer børns trivsel.

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Annonce