Annonce
112

Dødsulykken på Bogensevej: Glat føre formentlig årsag til ulykken

En 85-årige bilist og hans søster blev lørdag middag dræbt i en trafikulykke med sin søster på Bogensevej. Dæksporene fra vejen viser, at han forsøgte at afværge ulykken. Der er derfor intet, der tyder på, at han fik et ildebefindende, vurderer politiet. Foto: Rune Blichfeldt
Efter flere dages efterforskning melder Fyns Politi ud, at den spejlglatte overflade på Bogensevej med stor sandsynlighed er årsagen til, at en 85-årig mand lørdag kørte frontalt ind i en 68-årig kvindelig bilist. Både manden og hans søster, der var passager i bilen, afgik ved døden, mens den modkørende bilist slap med mindre skader.
Annonce

Det bliver ikke nødvendigt at obducere den 85-årige bilist, der lørdag middag mistede livet under en ulykke. Ved ulykken, der skete på Bogensevej i Odense, endte han pludselig i den forkerte vejbane, ramte en modkørende og blev sammen med sin 82-årige søster dræbt ved påkørslen.

Men intet tyder på andet end, at vejen var for glat, lyder vurderingen fra Erik Skov Knudsen, der er sekretariatsleder hos Fyns Politi.

- Vi kan se på sporene derude, at han har forsøgt at dreje kontra, idet han ender i den modsatte vejbane. Der er altså ikke noget, der taler for, at han har fået et slagtilfælde eller andet i den dur. Det er, som vi tidligere har meldt ud, det glatte føre, der formentlig er årsagen, fortæller han.

Politiet afventer dog den endelige erklæring fra bilinspektørerne samt blodprøven fra bilisten.

- Vi tager altid en blodprøve, det er helt standard. Og det gør vi selvfølgelig for at udelukke, at der er andre årsager til ulykken. Men der er ikke noget, der tyder på, at han har været påvirket, understreger sekretariatslederen.

Annonce

Kørte på sommerdæk

Indsatsleder ved Fyns Politi Bjarne Puggard har tidligere på ugen slået fast, at der var spejlglat på vejen på det pågældende tidspunkt.

- Da vi ankom herude, var vejen glat som et spejl. Det kan jeg godt sige. Og vores vurdering er indtil videre, at det glatte føre er årsagen til ulykken, lød det fra indsatslederen efter ulykken.

Det er også politiets vurdering, at bilisten ikke kørte hurtigere, end man må. Til gengæld kørte begge biler rundt med sommerdæk.

- Vi ved jo bare, at sommerdæk ikke står ligeså fast som vinterdæk, men hvor stor betydning det har haft, er meget svært at vurdere, forklarer Bjarne Puggard.

Odense Kommune har bekræftet, at der ikke var saltet på vejen i lørdags.

"Vejen var ikke saltet på ulykkestidspunktet. Klokken 9.20 adviserer vi om, at der skal påbegyndes saltning i det område, som Bogensevej er en del af. Vi kan ikke nøjagtigt angive, hvornår saltningen af området var afsluttet, men vi kan konstatere, at der ved tidspunktet for ulykken ikke var saltet det pågældende sted", lød det lørdag i et skriftligt svar fra Henrik Littau-Jensen, der er afdelingschef for Drift og Anlæg i Odense Kommune.

Det dræbte søskendepar var begge afgået ved døden, da lægen cirka samtidig med politiet ankom til ulykkesstedet. Den 68-årige kvinde, der kørte i den anden bil, slap med mindre skader.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce