Annonce
Navne

Dødsfald: Fink var en flink og glad førstelærer - Grænseforeningen betød meget

Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Nekrolog: Ejvind Fink, Kerteminde, er død, 95 år

Ejvind Fink var i mange år skoleleder på Birkende Skole og sad 12 år i kommunalbestyrelsen i Langeskov Kommune. Som født sønderjyde var han  engageret i Grænseforeningen livet igennem.

Ejvind kom til verden i Frørup i Sønderjylland, og var egentlig indstillet på et landmandsliv, men drog alligevel til Ribe Seminarium for at blive lærer. Her mødte han Inge, sin kommende kone.

I 1955 kom lærerparret Fink til Langeskov og den nuværende Bakkegårdskolen, hvor han mest underviste i matematik, sløjd og tysk, som han havde fået ind fra barnsben.

I 1960'erne fik han et deltidsjob i amtsskolekonsulent-regi, inden han i 1967 blev førstelærer på Birkende Skole. Familien flyttede i tjenestebolig og byggede senere eget hus i Birkende.

En tidligere Birkende-elev beskrev som voksen førstelærer Fink som en mand, der altid var i godt humør. Ejvind var ligeledes en mand, der bevarede roen og aldrig hidsede sig op, heller ikke når en elev blev "sendt på kontoret."

Ejvind var en af de der personer, der har en særlig evne til at rode sig ind i alt muligt. Han blev formand for foreningen af førstelærere, og han var med i Det Radikale Venstres lokale vælgerforening og nogle år i partiets hovedbestyrelse.

For partiet havde han i 12 år sæde i kommunalbestyrelsen i Langeskov, de to sidste perioder som formand for teknisk udvalg. Der var nok at lave i den periode, hvor kommunen bredte sig med boliger og erhverv.

Det sønderjyske spørgsmål optog ham livet igennem, og han var i en årrække formand for Grænseforeningen i Odense og holdt mange foredrag om forholdene i grænseområdet.

I 1988 gik Inge og Ejvind på pension og flyttede i andelsbolig i Kerteminde, hvor han havde en båd liggende, der førte familien rundt i danske farvande.

Han involverede sig også i Krengerup Hørvævsmuseum, hvor hans håndværksevner kom til deres ret.

Ejvind Fink efterlader sig Inge, en datter, tre sønner, otte børnebørn og fem oldebørn.

Bisættelsen, kun for inviterede, finder sted lørdag den 5. december klokken 13 fra Munkebo Kirke. /RAS

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De lovede, det ikke ville ske: Birgit bliver blændet væk fra sin terrasse af solvarmepark

Annonce