Annonce
Navne

Dødsfald: Betty mistede sin mor som treårig, men fik et godt liv med Carlo og kom ud i verden

Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Betty Svensson, Ellinge på Østfyn, er død, 79 år.

Bortset fra de sidste par år var Betty Svensson en aktiv dame, der som pensionist var frivillig, var med i ældreklub og også fik tid til mange rejser.

Betty kom til verden i Brahetrolleborg ved Faaborg, men måtte som treårig i pleje, da moren døde. En morbror tog hende til sig, og da han var fodermester på skiftende gårde blev det til en del flytten rundt, inden hun som 14-årig kom ud at tjene. Det var et godt sted, hvor hun lærte meget og både var med i huset og på marken.

Annonce

Hun nåede også et års tid som tjenestepige på Rolfsted Kro, inden hun traf Carlo, og de måtte have kongebrev for at blive gift i 1958, for Betty var kun 17 år. Samme år kom deres første barn, Gunly, til verden.

Carlo var også fodermester, og den lille familie var både i Beldringe, et par år i Jylland og tilbage på Midtfyn, i Årslev, hvor der var job til Carlo, og hvor Betty arbejdede med børn i barnevognen i stalden.

I 1970 flyttede Carlo og Betty til Ellinge og arbejdede på Kildegaard, og her blev de i 16 år, indtil Carlo måtte stoppe på grund af sygdom. Derfor flyttede de ind hos Gunly, der boede i nærheden, og Betty fik arbejde på Fabers Fabrikker i Ryslinge.

Hver morgen drog hun af sted på knallerten, indtil nogle rør faldt ned og beskadigede hendes ankel. Så var det slut med at arbejde, og hun kunne begynde pensionistlivet.

Betty lagde kræfter i Fritidshuset i Ferritslev, både i bestyrelsen og senere som frivillig, og ældreklubben i Ullerslev. Mandag aften var der også cafeen på biblioteket i Ellinge.

En datter og svigersøn i Grønland fik besøg, hun var 14 dage på Færøerne og kom så langt væk som til Gambia på en af sine mange rejser.

Lige til det sidste boede hun hos Gunly, strikkede sine sokker og forkælede datterens hund. Håndbold i fjernsynet var godt at se, og også OL hvert fjerde år nød hun på skærmen.

Betty efterlader sig tre døtre, Gunly, Vini og Gine, sønnen Kim, syv børnebørn og ti oldebørn.

Bisættelsen finder sted fra Ellinge Kirke fredag den 23. oktober klokken 13 for inviterede. /RAS

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Hjertelig tak for hjælpen til Christian Eriksens læger – og til hjerteløberen tirsdag i Svendborg. Og forhåbentlig også til flere af os andre

Annonce