Annonce
Svendborg

Politiet bekræfter: Døde havørne blev forgiftet

Dyrlæge og professor ved DTU Center for Diagnostik er blevet færdig med at undersøge de tre døde havørne fra Tåsinge, og hans konklusion er klar: De blev forgiftet. Foto: DTU Center for Diagnostik.
De tre havørne, der blev fundet døde i sidste uge, blev forgiftet. Det har Center for Diagnostik, DTU, slået fast.
Annonce

Tåsinge: Fyns Politi oplyser i en pressemeddelelse, at de tre havørne, der blev fundet på Tåsinge den 21. september, var forgiftet med giftstoffet carbofuran.

Det har Center for Diagnostik på DTU netop påvist.

Fuglene havde formentlig været døde i et par uger, da de blev fundet.

Der er tale om en voksen fugl og to unger, som blev undersøgt, fordi de var fundet døde under omstændigheder, der gjorde det sandsynligt, at de var blevet forgiftede.

Undersøgelserne ved DTU har påvist carbofuran i alle tre fugle.

Annonce

Fem fugle fundet forgiftede

Kort tid før de tre fugle blev der fundet yderligere en død havørn i området. Også denne fugl var forgiftet med carbofuran. Det samme gør sig gældende med en rød glente, der blev fundet tidligere i år.

Fyns Politi efterforsker sagerne og vil meget gerne høre fra borgere, der måtte have relevante oplysninger. Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Fyns Politi har mandag ikke yderligere kommentarer.

Carbofuran er et giftstof indenfor pesticidgruppen carbamater, og det bevirker, at musklerne lammes. Stoffet er yderst kraftigt, og det optages meget hurtigt via dyrets slimhinder. Carbofuran har været forbudt i EU siden 2008.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hvemhvadhvor: Så kom der billeder af sommerliv ved Nordenhuse

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

S-politiker tiltalt 'lille du' og bedt om at passe gryderne: - Respektløst

Annonce