Annonce
Faaborg-Midtfyn

Dårligere og dyrere: Lad os få sund fornuft tilbage i forhold til beredskabet

Rene Jønsson, kandidat for Lokallisten til KV21.

Lokaldebat: Da det blev besluttet, at man skulle spare på de kommunale beredskaber ved at lave en større sammenlægning over hele landet, besluttede de daværende kommunalbestyrelser på Fyn, minus Middelfart, at gå sammen i det, der skulle hedde Beredskab Fyn.

Det indebar, at økonomien fra kommunerne skulle styres fra Odense. De beredskabschefer, der var i kommunerne, kom med derud, men blev hurtigt udskiftet med folk fra det gamle Odense Brandvæsen. Ligesom økonomien, der er at få fra f.eks. automatiske brandalarmer, ryger til Beredskab Fyn og ikke i kommunekassen som tidligere.

Beredskabschefen, vi havde i Faaborg-Midtfyn, havde op til sammenlægningen en kasse, hvor han havde en opsparing til udskiftning af beredskabets køretøjer. Den kasse røg med til Odense og blev brugt til alt muligt andet end udskiftninger af biler i Faaborg og Ringe. De havde gæld, de skulle have dækket. Dvs. at vi nu i Faaborg kører rundt i en 17 år gammel autosprøjte.

Annonce

Autosprøjten er rygraden i beredskabet og den, der altid er med til brand. Efter vi er kommet under Beredskab Fyns vinger, har vi i Faaborg-Midtfyn fået et dårligere beredskab til en pris, der ligger to millioner kroner over, hvad vi havde før.

På stationen i Ringe har de mistet en lift og i Faaborg en tankvogn.

Det forlyder så nu, at der kommer nye biler til Odense. Deres biler er for øvrigt kun to år gamle i modsætning til vores, som er 17, og undskyldningen er, at de i Odense har miljøzoner, som deres biler ikke må komme i. Hvilket selvfølgelig er nonsens, da man sagtens kan få dispensation for den slags, ligesom køre/hviletidsregler ikke gælder for en brandmand bag rattet på en brandbil.

Der er gennem tiden også blevet skåret i antal af brandmænd, der skal med på diverse udkald.

Om det er uvidenhed over til beredskabsloven, eller om det er økonomi frem for sikkerhed, kan jeg ikke sige, men en ting er sikkert, det virker på mig dybt problematisk, at man til en skorstensbrand, hvor man i sagens natur skal have folk i højden, ikke skal have liften med.

Det virker også problematisk, at man til automatiske brandalarmer på f.eks. plejehjem eller institutioner kun skal have et røgdykkerhold på bilerne. Det vil sige, at der så ikke er noget sikringshold til at hjælpe, hvis der skulle opstå problemer.

Brandmænd sætter jo i sagens natur livet på spil, når de løber ind i et brændende hus for at redde liv og værdier, men der er jo også en familie, de gerne skulle komme hjem til, så hvorfor spare på noget så vigtigt som et sikringshold?

Nå, men uanset hvad, så kan et røgdykkerhold ikke lave det store, hvis de kommer ud til et plejehjem, villa, institution mm. Faktisk kan de kun slukke udefra, indtil der kommer forstærkninger, som let kan tage 20-30 minutter.

Hvis undskyldningen fra politisk side for at gå med til disse nedskæringer på beredskabet er, at de ikke ved nok om emnet, så er der rig mulighed for at søge råd og vejledning ved det lokale beredskab. De vil hellere end gerne stå klar med ekspertrådgivning samt guide og vejlede om, hvad der er sund fornuft.

Annonce
Svendborg

Tag kandidattesten her

Sport For abonnenter

Fem kilometer i Ommel med løbestjernen Abdi Ulad: - Jeg har altid søgt at være selvstændig

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Spodsbjerg i opråb: - Der kommer en skolebus meget tidligt om morgen og en igen sidst på eftermiddagen, og det er det

Sport For abonnenter

Navne fra Rise Sparkasse Arena: Altmuligmanden Niels

Ærø

Uhyggelige græskar skåret i Marstals gågade: - De voksne er meget engagerede

Sport

Fem på stribe for Rabbits

Faaborg-Midtfyn

Én faktor betyder 'alverden', konkluderer valgforsker: Se kortet her - sådan stemte du og dine naboer sidste gang

Kultur For abonnenter

Rockstjerner uden filter: Nyt koncertkoncept lagde eminent fra land med veloplagte sangskrivere

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Rent vand, ja, tak: Årelangt sløseri med pesticider truer drikkevandet

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Langeland

Fyns Amts Avis mener: Debatten om Rema 1000 har udviklet sig til en farce - her er fakta

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sport For abonnenter

Håneretten på spil lørdag: Pytlick versus Pytlick

Erhverv For abonnenter

Anders Borring har solgt sin virksomhed for over 500 millioner kroner: Nu vil han hjælpe fattige kvinder og børn

Fyn

Flere afgange aflyses resten af dagen: Store forsinkelser i togtrafikken på Fyn og i Jylland

Annonce