Annonce
Langeland

Cykelsti eller anden sikker løsning: Bløde trafikanter skal kunne færdes trygt til og fra Lohals

Kim Welcher vil sørge for, af farten kommer ned på Ristingevej i Humble by. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Budgetaftalen for de kommende år, der landede i sidste uge, sætter en pose penge af til cykelsti eller fartdæmpning i nord - strækning i syd skal også sikres.
Annonce

LANGELAND: De bløde trafikanter, som skal færdes mellem Violvej i sommerhusområdet Stoense Udflytte og Lohals, skal sikres bedre. Der er sat midler af i budgetaftalen for Langeland Kommune, hvori man også vil tilgodese samme trafikanter på en strækning i Humble.

I nord gælder det en strækning på 800 meter fra Violvejs udmunding i Lohalsvej, der længere mod nord bliver til Søndergade, og hen til første byskilt i Lohals, forklarer formanden for Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget, Bo Nissen (K).

- Det er et stort ønske i det område at sikre alle cyklende og gående. Måske er der ikke plads til en hel cykelsti på strækningen, men vi skal i hvert fald sikre, at begge grupper kan færdes der væk fra bilerne, siger han.

Nu skal man have kommunens vejkontor og politiet til at komme med en vurdering af strækningen.

En anden løsning kan være en såkaldt to minus en-vej, hvor princippet er, at bilerne ligger ude midt på vejen og kun kører ud mod siderne, hvis der er modkørende biler. Det vil i langt de fleste situationer give mere plads til de bløde trafikanter.

Annonce

Spurgt af borgere og butiksejere

I syd var det Kim Welcher (DF), der ligeledes sidder med i Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget, der bragte trafiksikkerheden på banen og ønsker fartdæmpning.

Det gælder på Ristingevej fra krydset ved Sydsport (Hovedgaden/Bagenkopvej/ Ristingevej) vestover, forbi brugsen og videre, indtil der kommer byskiltet, hvor Humble ophører.

- Jeg er blevet kontaktet mange gange af både borgere og butiksejere, som vil have gjort noget for gående og cyklende. Det er en farlig strækning i sig selv, og vi ser af og til ulovlige parkeringer, som gør det værre, siger Kim Welcher.

Han regner med enten beplantning eller en to minus en-vej.

- Vi skal selvfølgelig have forvaltningen og politiet ind at vurdere. Umiddelbart vil jeg tro, at det bliver beplantning, men nu må fagfolkene kigge på det, og der er 100.000 kroner til projektet, tilføjer Kim Welcher.

Annonce

Allé med kirsebær

Og apropos trafikken, så fremhæver han, at der i Lohals fra havnen ad Østergade hen til brugsen er sat 50.000 kroner af til fartdæmpning.

- Det kan for eksempel blive i form af en allé med japanske kirsebærtræer. Eller noget andet. Vi vil gerne høre borgerne, hvad de kan tænke sig, siger Kim Welcher.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hvemhvadhvor: Billedgalleri fra Nordenhuse Sommerliv ved Nordenhuse Billederne fra Nordenhuse er indsendt af Elin A. Christensen og Arne Munch Jensen.

Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Seksuelle krænkelser blandt Faaborg-Midtfyns politikere? - Større chance for sexchikane i et nonnekloster

Annonce