Annonce
Fyn

Cykel-DM i Middelfart: Intensiv planlægning fortsætter

Den 11 kilometer lange DM-rute ved Middelfart ligger uden tvivl godt til fynske Jesper Hansen - her på et foto fra 2017. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Der må være 500 personer omkring mændenes eliteløb ved DM i landevejscykling i Middelfart. Jesper Hansen og Asbjørn Kragh Andersen er blandt de tilmeldte.
Annonce

CYKLING: Cykling Odense fortsætter den intensive planlægning af DM i landevejscykling, søndag den 23. august.

Søndag var repræsentanter for foreningen med formand Claus Rasmussen i spidsen i Middelfart for at informere borgerne om lukningen af den 11 kilometer lange rundstrækning ved Middelfart, som mændenes elitefelt skal igennem 17 gange.

I modsætning til juniorernes løb og kvindernes løb, hvor der kun må være samlet 100 i feltet med ryttere plus kortege - hvis ikke  forsamlingsforbuddet lempes fra 100 til 200 - må der i forbindelse med mændenes eliteløb i alt være samlet 500, fordi der er tale om professionel sport.Vi har et godt samarbejde med både politiet og Middelfart Kommune, så forberedelserne skrider fint frem

Claus Rasmussen, formand for Cykling Odense


Der er godt 100 tilmeldte eliteryttere hos mændene, og der vil være godt yderligere 100 personer i kortegen ude på ruten. Samtidig vil der være inviterede gæster og hjælpere i det lukkede målområde svarende til cirka 200 personer.

Claus Rasmussen siger:

- Vi har et godt samarbejde med både politiet og Middelfart Kommune, så forberedelserne skrider fint frem.

- Du frygter ikke, at det hele alligevel ender i en aflysning i lyset af corona-situationen, som atter strammer til?

- Nej, egentlig ikke. Men man ved jo aldrig, hvad der kan ske i fremtiden.

Annonce

Startsted flyttet

Der vil være adgang til at overvære mesterskabet langs den 11 kilometer lange rute under forudsætning af, at der ikke forsamles mere end 100 personer på samme sted.

- Det bliver jo politiets opgave at sikre den del, men vi vil fra Cykling Odense også have et par biler, der kører rundt for at henstille til folk om at overholde forsamlingsreglen, fastslår Claus Rasmussen.

De tre løb - juniorer, kvinderne og mændene vil i princippet blive tre forskellige arrangementer. Samtidig er startstedet flyttet til området ved Middelfart Rådhus for at sprede folk.

Der kommer prominente ryttere i aktion i mændenes DM - blandt andre de to fynske ryttere, Jesper Hansen og Asbjørn Kragh Andersen. Til gengæld stiller blandt andre Asbjørns bror, Søren Kragh Andersen, Jakob Fuglsang og verdensmester Mads Pedersen ikke op.

Rytterne skal ud på en rimelig krævende rundstrækning med en forskel på 131 højdemeter. Noget, der godt kunne passe for eksempel en Jesper Hansen.

Om lørdagen var det planen at gennemføre et motionsløb. Det har over 500 tilmeldte ryttere og bliver altså ikke gennemført som et samlet motionsløb. Der er risiko for en egentlig aflysning, men Cykling Odense kæmper for en alternativ gennemførelse af løbet, hvor ryttere får lov til at gennemføre løbet enkeltvis med spredt start over hele dagen.

- Motionsløbet er jo en del af DM-økonomien, som det lyder fra Claus Rasmussen.

Annonce

Gode resultater af kvinderne

Cykling Odense har i øvrigt et nystartet kvindehold, der i weekenden kørte etapeløb ved Randers med en enkeltstart, et kriterium samt to traditionelle linjeløb i kuperet terræn.

Feltet bestod af 62 ryttere - både danske og udenlandske.

På første etape kørte Cykling Odense-kvinderne en sjetteplads hjem, og det blev til to podieplaceringer på henholdsvis anden og tredje etape.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce