Annonce
Kultur

Creedence Clearwater Revival-legende på Heartland: Fogerty sørger for dårlig måne over Egeskov Slot

John Fogerty optræder for første gang på Heartland. Han har før optrådt på Fyn, hvor han blandt andet gæstede Tusindårsskoven, inden Tinderbox var født. Foto: Nela Koenig
Heartland offentliggør torsdag 11 navne til musikprogrammet til næste års festival. Creedence Clearwater Revival-ikonet John Fogerty, de rebelske outsidere M.I.A. samt et audiovisuelt dj-set med Grimes står med størst bogstaver.

Musik: Heartland finder sted 2.–4. juni 2022 og ramler dermed sammen med en anden af de største danske festivaler, da aarhusianske NorthSide er placeret de samme dage.

Heartland præsenterer torsdag 11 navne til musikprogrammet, der består af allerede offentliggjorte Pet Shop Boys, Lindsey Buckingham og Cat Power.

John Fogerty, M.I.A. og Grimes er de udenlandske hovednavne, mens hjemlige Trentemøller og Benjamin Hav skal trække publikum til Egeskov Slot.

Annonce

- Med dagens annoncering kan vi for alvor begynde at se frem til igen at mødes omkring de store musikoplevelser på Egeskov, som vi i den grad har savnet de seneste år. Det er i festivalens kerne at præsentere et spændende, internationalt line-up, siger direktør og musikchef Ulrik Ørum-Petersen.

John Fogerty gjorde sig fortjent til en plads i sangskrivernes Hall of Fame for sit virke som forsanger i det legendariske amerikanske blues- og rockband Creedence Clearwater Revival, der i slut-60'erne og start-70'erne havde succes med evergreens som "Bad Moon Rising", "Down on the Corner", "Have You Ever Seen the Rain" og "Proud Mary".

Siden CCR blev opløst i 1972, har John Fogerty haft en lige så imponerende solokarriere og udsendt en stribe soloalbummer. Fogerty, der er kendt for sin kompromisløse perfektionisme, er klar til at fremføre sit bagkatalog og ny musik, når han for første gang besøger Heartland i 2022.

Siden 2005, hvor M.I.A. debuterede med albummet "Arular", har hendes musik, kunst og tid som offentlig debattør og provokatør været definerende. I dag er den tamilske kunstner endnu mere utæmmelig end nogensinde før, forventer musikchefen.

Anders Trentemøller har senest gjort sig bemærket på Fyn, da han komponerede lydinstallationen, ”HC”, inspireret af H.C. Andersens univers. Værket kan kun opleves i p-kælderen under H.C. Andersens Hus i Odense. Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Canadiske Claire Boucher går under kunstnernavnet Grimes, hvor hun blander rockabillyrytmer med tegnefilmsæstetik. Fremtidsdronningen Grimes kommer til at spille op til en dansefest, når hun spiller et hybrid dj-set, der vil fungere som en rejse ind i hendes kreative musikalske univers på tværs af genrer og stilarter.

Jeg er meget glad for, at vi i dag kan præsentere så stærke tilføjelser til programmet, der uden tvivl kommer til at give publikum noget, de kan synge med på, fordybe sig i og ikke mindst feste til

Ulrik Ørum-Petersen, direktør og musikchef på Heartland

Blandt de danske højdepunkter er Trentemøller, der gæster Heartland med liveband og ny musik i forbindelse med udgivelsen af sit kommende album "Memoria". Hans kommende album udforsker samtidigt nyt terræn ved at undersøge dikotomien mellem lys og mørke.  Den danske rapper Benjamin Hav gæster ligeledes Heartland til sommer sammen med Familien, som består et nøje udvalg af de dygtigste musikere i Danmark.

- Jeg er meget glad for, at vi i dag kan præsentere så stærke tilføjelser til programmet, der uden tvivl kommer til at give publikum noget, de kan synge med på, fordybe sig i og ikke mindst feste til, fortæller Ulrik Ørum-Petersen.

Sofie Dopha fra Romalt ved Randers er kendt under kunstnernavnet Dopha. Her ses hun på scenen til Kronprinsparrets Priser i Randers. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Blandt de danske højdepunkter er Trentemøller, der gæster Heartland med liveband og ny musik i forbindelse med udgivelsen af sit kommende album "Memoria". Hans kommende album udforsker samtidigt nyt terræn ved at undersøge dikotomien mellem lys og mørke. Den danske rapper Benjamin Hav gæster ligeledes Heartland til sommer sammen med Familien, som består et nøje udvalg af de dygtigste musikere i Danmark.

Dagens offentliggørelse til Heartland 2022: John Fogerty, M.I.A., Grimes DJ, Caroline Polachek,
Trentemøller, L’Impératrice, Benjamin Hav & Familien, Spelling, Billie Marten, Dopha og
Joyce. Billetlink: www.heartlandfestival.dk

Annonce
Ærø For abonnenter

En skorstensfejer, en læge og en militærmand: Mød de nye ansigter i Ærøs kommunalbestyrelse

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Anns mand vidste, at hun var lesbisk: Alligevel giftede de sig

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Konkursramt vvs'er og arkitektfirma i konflikt: Beskyldningerne flyver, og store fynske prestige-byggerier forsinkes

Debat

Klumme: Spar ikke på visionerne for børnenes læring og dannelse

Søsiden

Når standardfærgen skal spare et kvarter: Ekspres-fart fordobler elforbrug

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Millionoverskud på ejendomme, overfladebehandling og rengøring - og to tilfredse murermestre

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Kultur

Sonja Oppenhagen: - Kunst er lige så vigtigt som den vitaminpille, man skal have hver morgen

Langeland

Bagenkoppernes nye icebreaker: Ny van(d)vittig festival på Sydlangeland

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Ærø

Forvirring om avisbudene: Hvad skal der ske?

Langeland For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Langeland

Langeland

Nyt erhvervsnetværk: - Der gemmer sig små virksomheder derude, men vi kan ikke finde dem

Annonce