Annonce
Langeland

Covid-vaccine på Langeland: Bjarne fik første stik mod en normal hverdag

Bjarne Guldager Watsham har rullet ærmet op og er klar til den første Coronavaccine. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj
Bjarne Guldager Watsham var den første af beboerne på Danahus Plejecenter, som fik Covid-19-vaccinen. Nu håber han og de ansatte på, at det hele bliver lidt sjovere.
Annonce

Rudkøbing: Næsten alle beboerne på Danahus Plejecenter i Rudkøbing troppede op i køen til de gæstende læger og sygeplejersker fra OUH. To eller tre havde takket nej til vaccinen fra Pfizer BioNTech, som i dag var ankommet.

Forrest i køen til stikket stod Bjarne Guldager Watsham, der tog første skridt imod en normal hverdag.

Der var ingen nervøsitet at spore hos ham, nærmere tværtimod.

- Jeg er slet ikke nervøs. Jeg har glædet mig til det her. Det bliver godt, når vi får bugt med den her pandemi og ikke skal være bange for at smitte andre, siger han, kort før han bliver kaldt ind til sundhedspersonalet.

Blot få minutter efter Bjarne Guldager Watshams stik, så havde mange andre beboere fået deres og fællessalen var næsten fyldt op. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj

Hans højre ærme rulles op til skulderen, og den længe ventede nål kommer frem.

- Så Bjarne, nu kommer der lige et lille stik, siger lyder det fra sundhedspersonalet.

- Nå, du må gerne give et stort, svarer Bjarne Guldager Watsham kækt, imens han får Langelands første vaccine mod Covid-19.

De andre beboere følger trop i et hurtigt og effektivt tempo.

Annonce

Første skridt mod en savnet hverdag

Efter stikket bliver Bjarne Guldager Watsham rullet ud i fællessalen, hvor han skal overvåges i et kvarter for eventuelle bivirkninger.

Vaccinen på vej ind til Danahus Plejecenter. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj

- Det var ikke så slemt, men jeg er nu heller ikke bange for de nåle der. Jeg kan heller ikke mærke, at de har sprøjtet med noget, siger han spøgende.


Jeg håber, det her betyder, at der snart kommer til at ske noget igen. Jeg savner, at nogle optræder med musik og lignende og vores banko på stedet. Ja, og så bestemt også mine oldebørn.

Bjarne Guldager Watsham


Til sosu-medhjælperne fik svaret dog en anden tone.

- Åh nej, jeg tror, jeg har brug for noget kunstigt åndedræt. Sådan noget mund-til-mund, svarer han dem med smil i øjnene.

- Beklager Bjarne, men vi skal jo have visir og mundbind på, lyder det fra en af de ansatte.

Selvom Bjarne Guldager Watsham næppe havde fået en mund-til-mund-oplevelse under normale omstændigheder, så er der dog andre aktiviteter, som har været savnet under coronapandemien.

- Jeg håber, det her betyder, at der snart kommer til at ske noget igen. Jeg savner, at nogle optræder med musik og lignende og vores banko på stedet. Ja, og så bestemt også mine oldebørn. Jeg har kunnet holde kontakten med videoopkald, men det er jo ikke helt det samme, fortæller han.

Bjarne Guldager Watsham har på de seneste måtte nøjes med besøg fra sin kone, der besøger ham en gang om ugen. Da han bliver kørt tilbage til sit hjem på plejecenteret, skal tiden fordrives med et par kryds og tværs, inden konen kommer forbi, og de skal fejre stikket med rundstykker og stærk ost.

Efter stikket fik Bjarne Guldager Watsham dette mærke med hans vaccinationstid, og hvilken arm han fik stikket i. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj
Annonce

Glæden smitter til de ansatte

Vaccinen, der fredag kom forbi Danahus Plejecenter, kan ikke transporteres mange gange og må ikke fryses ned igen, når den først er taget i brug. Fem af de ansatte på plejecenteret kunne derfor også få muligheden for et overskydende stik.

Optimismen, for den fremtid vaccinen bringer, smitter også videre til de ansatte. Plejecenterleder Susanne Albrechtsen ser dagen som mindeværdig.

- Det er jo et historisk øjeblik det her. Vi glæder os til at begge stik er overstået. Nu har de jo være lukket ned i et helt år, siger hun og uddyber:

- Vi har ikke fået nogle retningslinjer fra myndighederne, om hvorvidt vi kan slippe nogle tiltag, når beboerne er vaccineret. Jeg håber dog på, at vi ser nogle ændringer efter januar og februar.

Coronavaccinen kommer fra Pfizer BioNTech og kan ikke fryses ned, når den først er taget op. Den er meget skrøbelig og kan ikke transporteres mange gange. Derfor fik fem ansatte ved Danahus Plejecenter de overskydende stik. Foto: Mette Mørk

Udover håbet for en pandemifri fremtid, så er Susanne Albrechtsen også imponeret over lægerne og sygeplejerskernes tempo med vaccinerne.

- De er jo super dygtige. Udover at det går hurtigt med få beboerne vaccineret, så bliver der også holdt to meters afstand hele tiden, lyder det fra plejecenterlederen.

Alle plejehjemsbeboere i Langeland Kommune blev vaccineret fredag.

Beboerne sad i en hurtigt rykkende kø for at få deres vaccine. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Annonce