Annonce
Fyn

Fra 115 til 743: Covid-19-incidensen er steget voldsomt i Vollsmose

Smittetallet er steget voldsomt i Vollmose i løbet af de seneste dage. Arkivfoto: Michael Bager
Flere tests og mere information er strategien i forhold til at få smittetallet ned i Vollsmose.

Vollsmose: Det ser skidt ud med covid-19-smittetallet i Vollsmose. Ifølge TV2/Fyn er incidenstallet torsdag oppe på 743,7. Der er tale om noget nær en femdobling i forhold til for 10 dage siden. Og det er også et voldsomt højere tal end i Odense Kommune som helhed, hvor torsdagens tal er på 115,1.

Incidenstallet dækker over antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere, og det er i Vollsmose vokset eksplosivt i løbet af og i dagene efter vinterferien.

Odense Kommune satser meget på en test-strategi for at komme den store smittespredning i møde. Testbiler fra Region Sjælland er kommet til bydelen, og kommunen opfordrer alle elever og lærere fra områdets to skoler, Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen, til at blive testet.

Annonce

Taskforce

I mandags blev der oprettet en særlig taskforce til at tage sig af det stigende smittetal. Det ledes af Remi Ezzeddine, og hans siger til TV2/Fyn, at test er det vigtigste greb, til at få overblik over smittespredningen, men også til at få isoleret borgerne, hvis de er smittet med covid-19.

Ud over mange tests handler det også om masser af information til beboerne, som skal have at vide, at smitterisikoen vokset på grund af den engelske variant af covid-19.

Folk fra den særlige Vollsmose-taskforce har blandt andet besøgt alle områdets dagligvareforretninger for at informere om situationens alvor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hvorfor glemmer I altid os sejlere: En bro vil tvinge os ud midt på Lillebælt

Annonce