Annonce
Sport

Coronaplagede Kap Verde taberdømmes mod Tyskland ved VM

Leandro Semedo og holdkammeraterne fra Kap Verde kommer ikke i kamp søndag, da man ikke er i stand til at stille hold grundet coronasmitte. Foto: Anne-Christine Poujoulat/Reuters
Kap Verde kan ikke mønstre ti coronafri spillere søndag. Derfor taber man VM-opgøret mod Tyskland uden kamp.

Coronapandemien har haft godt tag i håndboldherrernes igangværende VM i Egypten. Søndag kostede det en aflyst kamp.

Grundet coronasmitte i truppen hos Kap Verde kan holdet ikke mønstre ti spillere på holdkortet til søndagens kamp mod Tyskland i gruppe A.

Ti spillere inklusive målmand er kravet ifølge reglerne.

Derfor bliver holdet taberdømt, meddeler Kap Verdes håndboldforbund på Facebook. Det Internationale Håndboldforbund (IHF) bekræfter det også på sin hjemmeside.

Det afrikanske landshold blev allerede reduceret til 11 spillere ved ankomsten til VM, som man åbnede med et nederlag på syv mål til Ungarn med en decimeret trup.

Efterfølgende har yderligere to spillere afleveret positive coronatest. Det koster nu en tabt kamp på skrivebordet.

Det betyder, at Tyskland vinder kampen med 10-0 og holder fast i gruppens førsteplads.

Kap Verde bliver dog ikke smidt ud af VM. Det sker først, hvis holdet ikke kan stille til start i tre kampe. Kap Verde møder i sin sidste gruppekamp Uruguay tirsdag aften.

Ifølge IHF har Kap Verde meddelt, at holdet har efterudtaget flere spillere, og det forventes, at de kan deltage i kampen mod Uruguay.

Tyskerne indledte VM med at tildele Uruguay en gedigen håndboldlektion, som endte med en sejr på 43-14.

De tre bedste hold fra gruppen går videre til mellemrunden.

Såfremt Ungarn tager den forventede sejr mod Uruguay søndag, skal Kap Verde og Uruguay tirsdag spille om en plads i mellemrunden. Hvis altså Kap Verde kan stille hold til den tid.

Danmark har også været påvirket af corona ved VM, hvor fløjspilleren Emil Jakobsen blev testet positiv forud for åbningskampen mod Bahrain.

/ritzau/

Læs mere om Kap Verde på IHF''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eks-Næsby-træner bliver ny direktør i basket-forbundet: Sebastian Brydegaard vender hjem fra fodboldjob i norske FK Haugesund

Debat

Debat: Det går jo godt

Svendborg For abonnenter

Brugsuddelere i nødråb til politiet efter bekostelige tyverier: Samme tyv med smag for champagne og dyre vine kommer igen og igen

Fyn

Flaskehals syd om Odense: Transportminister erkender voldsom trængsel på motorvejen

Annonce