Annonce
Erhverv

Søby Værft sender 75 mand hjem på ferie og afspadsering i næste uge

Roar Falkenberg er direktør for Søby Værft, der i øjeblikket oplever, at en del skibe ikke anløber, fordi de har coronakarantæne. Det koster værftet dyrt, men torsdag landede en hjælpepakke, der rækker Ærøs største private arbejdsplads en hånd. Arkivfoto: Vibeke Volder
Værfter over hele landet er udfordret. Ærøs største private arbejdsplads mister ordrer, fordi skibsbesætninger er i coronakarantæne. - Vi har medarbejderne og varerne, siger værftsdirektør Roar Falkenberg, der i næste uge sender alle mand hjem på afspadsering og ferie. Men vi får brug for alle mand igen, forsikrer direktøren.

Fire færger.

Det er lidt af en mundfuld af et afbud at få for et værft, men det er den virkelighed, Roar Falkenberg og Søby Værft kigger ind i.

I de kommende to uger skulle fire færger - tre danske og en tysk - have været serviceret på Ærøs største private arbejdsplads, men de har meldt afbud. De anløber ikke, og det gør selvsagt ondt på virksomheden, der med alle mand tæller en stab på 75.

- Vi kan sagtens udføre arbejdet her på værftet, vi har materialerne og folkene til det, men skibene har karantæne i besætningen på grund af corona, og derfor har de meldt fra. Det er selvfølgelig en udfordring, når så mange ordrer ikke kommer, siger Roar Falkenberg, som i den forgangne uge har haft halvdelen af sin arbejdsstyrke sendt hjem.

Annonce

Vi løber ikke tør for varer - og vi løber ikke tør for medarbejdere. Det er det, jeg bruger al min vågne tid på at fortælle vores kunder.

Roar Falkenberg, direktør for Søby Værft

Hjælpepakke nytter

Værftsdirektøren forudser, at han i næste uge sender alle sine folk hjem på afspadsering og ferie, men han gør det med beskeden om, at der nok skal være brug for dem igen. At de har et job. Og det er alfa og omega for ham at fortælle dem midt i en hverdag, hvor fanden er tværet ud over stort set alle vægge i samfundet.

- Vi har ikke folk, vi ikke gerne vil have igen. Det kan være, de må hjem og have mindre i løn i en periode, men nu handler det om, at vi får virksomheden trygt igennem, og at vi får fortalt vores kunder, at de kan få udført deres arbejde her. Vi løber ikke tør for varer - og vi løber ikke tør for medarbejdere. Det er det, jeg bruger al min vågne tid på at fortælle vores kunder, siger værftsdirektøren, der er i meget tæt kontakt med sin brancheorganisation, Danske Maritime, fordi mange værfter landet over er i samme båd.

Roar Falkenberg understreger, at værftet mærker en stor opbakning fra hele øen og sine faste kunder.

- Vi har en løbende dialog med vores kunder om, hvordan vi sikkert kan gennemføre dokninger i de her coronatider, og vores faste kunder vil heldigvis gerne gennemføre tingene som planlagt og hjælpe os gennem, siger han, der tager imod alle de håndsrækninger og hjælpepakker, der kommer fra politisk hold.

Indtil videre har det været småt med det, men torsdag landede en hjælpepakke, der kan bruges i Søby.

- Den hjælpepakke, som kompenserer virksomheder for faste omkostninger, når man har stor nedgang i omsætningen, den kan vi bruge. For selv om vi sender medarbejdere hjem på ferie og afspadsering, så har vi mange store, faste udgifter, vi skal dække, og det tab, vi får nu i foråret, som er en af vores hovedsæsoner, er jo tabt. Derfor er det vigtigt, at vi ved, at der bliver arbejdet på at få virksomheder helskindet igennem, og det skal vi også nok komme, og alt det, der kommer, tager vi mod med kyshånd, lyder det fra direktøren, der står i spidsen for Ærøs sidste tilbageværende værft.

Roar Falkenberg - her fotografert ved en anden lejlighed - forsikrer sine medarbejdere om, at der nok skal blive brug for dem igen, når skibsverdenen også har fundet sine ben at stå på igen. Arkivfoto: Vibeke Volder.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Ærø får en helt ny uddannelse: Marstal Navigationsskole åbner en færgeføreruddannelse i efteråret

Svendborg

Plejehjem åbner for flere besøg

Svendborg

Se de nye skraldespande

Annonce