Annonce
Fyn

Corona-indsatser intensiveres i Vollsmose Sogn: Stigende smitte vækker bekymring

Efter stigende smittetal i Vollsmose Sogn øger Odense Kommune indsatsen flere steder for at få smitten ned. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Corona-smitten i Vollsmose Sogn stiger så meget, at indsatsen for at stoppe smittespredningen intensiveres yderligere. Flere tiltag sættes i gang for blandt andet at undgå, at folkeskolerne i bydelen endnu en gang lukker ned.

Odense/Vollsmose: En stigning i smittetallene i Vollsmose får Odense Kommune til at intensivere indsatsen for at stoppe smittespredningen i Vollsmose Sogn yderligere.

Fredag lå incidenstallet på 174 smittede per 100.000 indbyggere. De seneste syv dage har der været 19 smittetilfælde, og det giver en positivprocent på 1,2 procent.

Derfor nærmer Vollsmose Sogn sig også en de grænseværdier, der er blevet fastlagt af Sundhedsministeriet, som den 12. april indførte en ny model, der skal sikre en automatisk nedlukning af geografisk afgrænsede områder, når de overstiger et vist antal smittede.

Annonce

Her er et af kravene for, at man vælger at lukke et sogn ned, at der har været 20 smittetilfælde de seneste syv dage.

- Smitten kan sprede sig hurtigt, og det skal vi have stoppet. Derfor er det vigtigt med en styrket indsats, inden vi rammer de kriterier, der kan lukke et sogn. Ikke mindst fordi en nedlukning går hårdt ud over bydelens børn og unge. De skal ikke risikere, ikke at kunne komme i skole eller til fritidsaktiviteter, og derfor er det nødvendigt at skrue op for indsatserne, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Øget indsats mod smittespredning

Indtil videre befinder smittetallet i Vollsmose Sogn sig under de fastlagte krav, men stigningen betyder, at Odense Kommune nu intensiverer den indsats, der har været i gang de seneste måneder i den nordøstlige Odense-bydel.

Nedlukning af sogne

12. april trådte en ny automatisk nedlukningsmodel i kraft. Den gør det muligt at lave lokale nedlukninger i sogne, hvor man oplever smitteudbrud.

Det sker hvis alle tre nedenstående krav er opfyldt:

  • Incidensen i et sogn overstiger 400 smittede med coronavirus per 100.000 borgere per uge.
  • Der er registreret flere end 20 smittetilfælde i alt de sidste syv dage.
  • Positivprocenten er på to procent eller mere.

Hvis alle tre krav til nedlukning af et sogn opfyldes, betyder det, at grundskoler, SFO'er, ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner, kulturaktiviteter og idræts- og fritidsaktiviteter lukkes.

Flere af de største institutioner i og omkring Vollsmose Sogn er blevet orienteret om den negative smitteudvikling.

Det gælder blandt andet daginstitutioner, folkeskoler og ungdomsuddannelser, hvor man appellerer til at lade sig teste to gange om ugen og blive hjemme ved mistanke om smitte.

De største moskeer i og udenfor området vil også fremover orientere deres menigheder om smittestigningen, og boligforeningerne i området har kommunikeret beskeden ud til deres beboere.


Det er vigtigt med en styrket indsats, inden vi rammer de kriterier, der kan lukke et sogn. Ikke mindst fordi en nedlukning går hårdt ud over bydelens børn og unge.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S)


Ligeledes intensiveres gadeindsatsen i og omkring Vollsmose Torv, hvor man vil tage kontakt til både handlende og forretningsdrivende og orientere om smittestigningen.

Man har også kontaktet beboerformænd, foreninger og frivilliggrupper.

Alle parter er blevet orienteret om, hvor man kan søge hjælp og vejledning, og de har modtaget tilbud om forskellige plakater og digitale opslag med information om god corona-adfærd. Alt sammen for at vende den tendens der lige nu er gældende med coronasmitten i og omkring Vollsmose Sogn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Er udviklingsgrådigheden ved at gå for vidt, Svendborg Kommune?

Annonce