x
Annonce
Søsiden

Skoleskibet vender om og kommer hjem til Danmark: Aflyser også deltagelse i OL

Skoleskibet Danmarks hidtil længste togt er afbrudt kun ti dage efter afsejlingen fra Esbjerg. På baggrund af corona-situationen vender skoleskibet nu hjem til Frederikshavn, oplyser Martecs direktør, Pia Ankerstjerne og kaptajn Karl Zilmer til Fyns Amts Avis/Søsiden. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Et højdepunkt i skoleskibets togt ville have været deltagelse i OL i Tokyo i tre uger i juli og august. Det bliver ikke til noget.

TORBAY: Skoleskibet Danmark afbryder sit aktuelle mere end et år lange togt og vender straks hjem til Danmark.

Det oplyser direktør på Martec i Frederikshavn, Pia Ankerstjerne og skoleskibets kaptajn, Karl Zilmer, Troense til Fyns Amts Avis, Søsiden søndag middag.

Når skoleskibet forventet i løbet af næste uge kommer til sin base i Frederikshavn, sendes alle elever om bord hjem og deres uddannelse genoptages først, når det bliver muligt.

Et højdepunkt i skoleskibets togt ville have været deltagelse i OL i Tokyo i tre uger i juli og august. Det bliver ikke til noget.

- Det olympiske togt sættes i bero og en ny sejlplan etableres. Også sejlplanerne for de kommende togter revurderes, siger Pia Ankerstjerne.

Skoleskibet skulle på det lange togt have haft i alt fire hold elever om bord. I den oprindelige plan ville skibet først have været hjemme i Danmark til foråret 2021.

- Beslutningen er truffet med baggrund i et forsigtighedsprincip og ud fra en uforudsigelighed om den fremtidige udvikling i forhold til corona-udbredelse og forskellige landes reaktioner herpå, forklarer Pia Ankerstjerne.

I Martecs disposition ligger, at det ikke vurderes som realistisk aktuelt at ændre på den lagte sejlplan. Den indeholder bl. a. en omfattende logistik med flytransport ved skift af besætninger og elevhold i Caribien, Japan og Florida.

Beslutningen om at afbryde togtet og sejle hjem fra den aktuelle ankerposition i en bugt ved Sydengland er truffet i løbet af lørdag.

Fredag eftermiddag var Søsiden i forbindelse med både direktør på Martec, Pia Ankerstjerne samt skoleskibets kaptajn, Karl Zilmer. Begge oplyste på det tidspunkt, at det var planen at fortsætte togtet.

Skoleskibet afsejlede fra Esbjerg for ti dage siden.

Togtet ville have været skoleskibets hidtil længste og har været under planlægning i omkring fem år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce