Annonce
Langeland

Coronaen rammer køllesvingere: Langelands Golfklub lukker

Det varer noget, inden et syn som det her igen kan opleves på Langelands Golfklubs hul 13. Klubben har valgt at følge Dansk Golf Unions anbefalinger og lukker foreløbig banen og klubhuset måneden ud på grund af corona-smittefaren. Arkivfoto
Efter anbefaling fra Dansk Golf Union har Langelands Golfklub valgt at lukke - foreløbig måneden ud.

Tryggelev: Det var nu, spillerne skulle på græs for alvor, og nu, der skulle laves penge.

Men det bliver der ikke noget af i Langelands Golfklub, fortæller klubbens næstformand, Kurt Petersen.

- Klokken 22.30 i aftes (tirsdag, red.) fik vi en melding fra Dansk Golf Union. De anbefalede, at vi lukker banen og klubhuset, så det gør vi klokken 10 i dag. Og så holder vi i første omgang lukket resten af marts, siger han onsdag morgen.

Ligefem begejstret for situationen er han ikke.

- Vi har lige fået ordnet banen, så den er rigtig skarp, og vi havde regnet med mange greenfeegæster resten af marts. Vi havde truffet beslutning om, at to-tre venner godt kunne gå og spille sammen, og det troede vi faktisk på indtil i går, siger Kurt Petersen.

Han oplyser, at bestyrelsen godt kunne have valgt at fortsætte med at holde åbent - også uden at bryde loven.

- Men det handler også om at vise samfundssind, og når vores myndighed, Dansk Golf Union, anbefaler, at vi skal lukke, så gør vi selvfølgelig det. Det er ærgerligt, men hvis man tager de store briller på, så er der andre steder i samfundet, det gør mere ondt, og det her er trods alt en fritidsinteresse og ikke noget livsbasalt - selv om vi golfspillere føler det, siger han.

Manøvren betyder ikke, at klubbens to banepassere - de såkaldte greenkeepere - kan parkere maskinerne og tage hjem.

- Vi regner med, at de arbejder videre på en eller anden facon. Også fordi Dansk Golf Union forventer, at golfklubbernes baner er skarpe, når de åbner igen, siger Kurt Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Sydfynske trafikprojekter på dagsordenen nu

Coronakrisen har sat meget i stå og i de seneste uger har vi i Folketinget brugt mange kræfter på adskillige hjælpepakker til mange forskellige sektorer for at hjælpe Danmark så skånsomt som muligt gennem krisen. Nu er tiden kommet til også igen at se fremad. Væksten er ikke alene gået i stå, den er også slået tilbage. Derfor er det vigtigt, at vi fra statens side hurtigt får gang i nye projekter, der kan skabe og understøtte ny vækst, beskæftigelse og udvikling. I Venstre har vi nu meldt ud og opfordret til forhandlinger om igangsættelse af infrastruktur- og trafikprojekter. Det sydfynske trafikprojekt ”Fra Omvej til Genvej” skal på dagsordenen i Folketinget nu og sammen med Lolland/Falster dermed skabe hurtigere trafikkorridor fra Sydfyn til Femernforbindelsen, som forventes at komme om nogle år. Her på den sydfynske side handler det om en ny omfartsvej på Tåsinge, og på Lolland-siden om en fremskudt færgehavn. Projektet vil give øget og hurtigere fremkommelighed. På den måde vil projektet medvirke til at gøre Svendborg, Langeland og hele det sydfynske område attraktivt at investere i som virksomhed og samtidig styrke bosætningen. Allerede i disse år inden Femernforbindelsen er etableret, mærker man tydeligt, at trafikmængden øges hen over Tåsinge og Langeland. Derfor skal dette vigtige trafikprojekt på dagsordenen nu. Samtidig udestår der også investeringer i at færdiggøre investeringer i støjskærme fra Svendborgmotorvejen og et stykke frem mod Svendborgsund. En del er lavet. Det resterende bør sættes i gang nu. Og det er ligetil at gå i gang med nu. Helt oplagt er det naturligvis også nu at få sat gang i cykelstiprojektet fra Ollerup til Svendborg. Nu har staten chancen for at gå foran og give et projektet et godt startskud. Lad os komme i gang. Kære regering. Sæt infrastrukturplan på dagsordenen nu, og indkald til forhandlinger. Sæt disse sydfynske trafikprojekter på planen. Der er behov for det.

Danmark

Mængden af unge corona-patienter overrasker sygeplejerske: - De yngre patienter er virkelig bange

Fyn

Fem testcentre på vej: Skal kunne corona-teste 5000 fynboer om dagen

Annonce