Annonce
Fyn

Corona-smitten i Nyborg stadig i ro

6-årige Dagemawi går i 0. klasse på Birkhovedskolen i Nyborg. Tirsdag blev han testet for covid19 i skolens gymnastiksal. Også selv om både han og hans forældre tidligere har været smittet med corona-virus. Foto: Kasper Riggelsen
Tirsdag blev mange testet på det midlertidige testcenter på Birkhovedskolen. Fortsat kun ét tilfælde af den særligt smittefarlige corona-variant.

Nyborg: Fundet af ét tilfælde af en særlig smitsom corona-mutation i Nyborg har indtil videre ikke fået smittetrykket i kommunen til at stige væsentligt.  Det viser de nye smittetal for tirsdag.

Men de mange corona-test har afsløret, at endnu en elev fra Birkhovedskolen er smittet med covid-19 - dog ikke med den særligt aggressive mutation. Denne elev går i 5. klasse.

Det var en skoleelev i i første klasse på Birkhovedskolen i Nyborg, der viste sig at være smittet med enten den brasilianske eller den sydafrikanske variant af corona, og det fik alarm-klokkerne til at ringe hos myndighederne. Smitten blev opdaget lørdag, og derfor satte kommunen og Styrelsen for Patientsikkerhed gang i opsporingen af eventuelt flere smittede i byen.

Annonce

Dagens Smittetal

Yderlige tre borgere i Nyborg Kommune er blevet testet positive for corona-virus.

Dermed er 34 i kommunen smittet inden for de seneste syv dage, og det giver et incidenstal på 106,4.

På Fyn er Odense stadig den hårdest ramte kommune med et incidensdal på 219, mens Svendborgs tal er nøjagtig det samme som Nyborgs.

Incidelstal angiver antal smittede på syv dage pr 100.000 borgere.

- Vi har fået smittetallene for tirsdag, og de viser, at smitten er i ro. Vi kan stadig risikere, at smitten i Nyborg stiger, men det her er i hvert fald et godt afsæt, og det er glædeligt, at det endnu ikke er sket, siger direktør Marianne Stentebjerg, Nyborg Kommune. Hun er leder af kommunens særlige indsatsgruppe, når det gælder corona-situationen.


Vi har fået smittetallene for tirsdag, og de viser, at smitten er i ro

Marianne Stentebjerg, direktør i Nyborg Kommune


Der er foreløbig kun afsløret ét tilfælde af den særligt smitsomme corona-variant, og Marianne Stentebjerg har ikke oplysninger om, hvordan den pågældende elev har fået smitten.

Søndag blev elever og forældre og andre, der har været i nær kontakt med den smittede elev fra Birkhovedskolen, testet for corona på skolen, og arbejdet fortsatte tirsdag, hvor nogle blev testet en ekstra gang, og andre fik deres første corona-test i denne forbindelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce