Annonce
Svendborg

Corona rammer netværksvirksomhed: Fyrer syv medarbejdere i Svendborg

- Jeg regner da helt klart med, at vi kommer tilbage til normalen. Det store spørgsmål, som alle går og venter på, er bare, hvornår?, lyder det fra direktør for EGN-gruppen, Jonatan Persson. Pressefoto.
Netværksvirksomheden EGN Netværk Danmark har mistet 20 procent af deres omsætning under corona-krisen. Det er ikke nok til at modtage støtte fra hjælpepakkerne, men grelt nok til, at virksomheden fyrer syv medarbejdere i Svendborg.
Annonce

Svendborg: Netværksvirksomheden EGN Netværk Danmark har måttet sige farvel til syv af de 78 medarbejdere, der er tilknyttet kontoret i Svendborg.

Det skyldes corona-krisen, forklarer Jonatan Persson, der er direktør for EGN-gruppen.

- Som enhver virksomhed, der ser en drastisk nedgang i ens omsætning i en periode, bliver vi nødt til som ansvarlig ledelse at tilpasse tingene og tænke på virksomhedens fremtid.

EGN Danmark blev etableret i Svendborg i 1992 og i 2008 blev de første netværksgrupper etableret udenfor landets grænser. I dag er EGN-koncernen med kontorer i 14 lande og over 14.000 medlemmer verdens andenstørste udbyder af netværksgrupper.

Den danske del af koncernen har ifølge Jonatan Persson oplevet et fald i omsætning på omkring 20 procent i forhold til sidste forår. Og selvom det har kunnet mærkes i virksomheden, har det ikke været nok til at udløse de statslige hjælpepakker.

- Det er rigtig grelt for en virksomhed som os, og det er vi nødt til at reagere på.

Annonce

Tilbageholdende kunder

Den danske del af EGN har omkring 135 medarbejdere på kontorerne i København og i Svendborg og lever af at sælge medlemskaber til virksomhedsledere i professionelle netværksgrupper.

- Vi oplevede, at der var en periode, hvor virksomhederne havde deres egne udfordringer og var tilbageholdne med at melde sig ind i et professionelt netværk, fordi de måtte kigge på deres omkostninger, siger Jonatan Persson og fortsætter:

- Men vi har også oplevet, at de medlemmer, vi har, har været meget aktive og engagerede. Det er jo netop i en situation som denne, at man har brug for sit netværk til at håndtere de udfordringer, man står i, fordi der er stort set ingen, der har prøvet noget lignende før, forklarer han.

- Vi har samtidig investeret en del i digital udvikling de seneste år, og kunne derfor medio marts på få dage omstille hele vores drift og service til 100 procent virtuel afvikling, og det er en stor årsag til, at vi klarer os igennem trods udfordringerne. Og medarbejderne har håndteret det virkelig flot og professionelt.

Men trods et stigende engagement og den digitale omstilling har det været sværere end ellers at tiltrække nye medlemmer.

- Der har været stor interesse, men nogle virksomheder har på grund af deres egne situationer måttet vente og se, og det tror jeg, er meget naturligt.

Annonce

Ambitioner i Svendborg

Opsigelserne betyder dog ikke, at EGN Netværk Danmark kommer til at forsvinde fra Svendborg. Langt fra, slår Jonatan Persson fast.

- Jeg regner da helt klart med, at vi kommer tilbage til normalen. Det store spørgsmål, som alle går og venter på, er bare, hvornår? Meget afgøres af, hvor lang tid det påvirker vores samfund og vores virksomheder. Det er svært at sætte et tidspunkt, men jeg regner da helt klart med, at vi vender tilbage, og vi er her jo også i høj grad stadig, siger han.

- Vi er stadig en virksomhed, som har fremtiden foran sig, og jeg kan helt klart forestille mig, at vi vil ansætte i Svendborg igen. Vi har ikke ambitioner, om at ikke at være i Svendborg eller ikke at blive større.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce