Annonce
Svendborg

Corona-opdatering: Sådan forholder du dig til dine symptomer

Grafen fra Region Syddanmark viser, hvordan man booker tid til test for Covid-19. Hvis du har symptomer på corona-virus, så kan du, med en henvisning fra egen læge, blive podet på podningsklinikken tilknyttet Svendborg Sygehus. Som noget relativt nyt kan børn ned til to år også blive podet i Svendborg, hvor de før skulle en tur til Odense. Hvis du ikke oplever symptomer, så kan du blive podet på testcentret i Højstrup. Grafik: Region Syddanmark
Smittetallet stiger i Danmark. Podningsklinikken i Svendborg og testcentret i Højstrup har travlt. De forbereder sig på mere travlhed og på det kolde efterår.
Annonce

Svendborg: I øjeblikket stiger smittetallet i Danmark, og det er særligt de yngre, som er ramt. Men hvordan står det til i Svendborg, og hvad er dine muligheder, hvis du oplever symptomer på corona-virus.

Smittetallet for Svendborg Kommune er steget med én i forhold til tirsdag, og stiger således fra seks til syv påviste smittetilfælde.

Selvom smittetallet ikke er højt, så er der travlt på podningsklinikken og på testcentret. Begge steder arbejder man på højtryk på at forbedre kapaciteten.

Annonce

Travlhed

Podningsklinikken i Svendborg har travlt. Deres kapacitet hedder 200 personer dagligt, men ledende overlæge for medicinsk afdeling Mette Worsøe fortæller, at de i går lå langt over det tal.


Vi har en kapacitet i podningsklinikken på 200 og der var 330 i gennem i går, så der er travlt.

Mette Worsøe


- Vi har en kapacitet i podningsklinikken på 200 og der var 330 i gennem i går, så der er travlt. Men vi gør hvad vi kan for at øge kapaciteten, så folk kan komme hurtigere til, fortæller Mette Worsøe.

Som noget nyt kunne man fra sidste uge af, med henvisning fra egen læge, få testet sit barn i Svendborg. Det har flere valgt at benytte sig af.

- Det er et tilbud, som er blevet taget godt i mod, og en del har valgt at benytte sig af vores familiespor, så de kan blive testet sammen. Der har været lidt tekniske problemer, hvor persondataene kommer lidt langsomt ud, men alt det praktiske er gået rigtig fint, fortæller Mette Worsøe.

Testcentret i Højstrup har også rygende travlt, men de arbejder på at fordoble deres kapacitet, så de går fra 750 daglige tests til 1500. Fra på mandag vil man også kunne pode børn her. Så nu er der flere muligheder for børnefamilier.

Hvis du skal podes

Podningsklinikken i Svendborg finder du på Baagøes Allé 15. Følg de grønne skilte, som er opsat ved indkørsel til Baagøes Allé via Sct. Jørgens Vej.

Oplever du symptomer på corona-virus, så skal du kontakte din egen læge, som vil vurdere, om du skal have en henvisning til podningsklinikken. Hvis det er uden for åbningstid, så kan du kontakte lægevagten på telefon: 70 11 07 07

Efter en henvisning fra lægen, skal du selv bestille tid til podningsklinikken. Det skal du gøre inden du møder op, du kan bestille tid med dit NemID på www.coronaprover.dk. Hvis du ikke har NemID, så kan du i dagtimerne fra klokken 8 til 15 kontakte podningsklinikken på telefon: 24 20 05 50

Har du et barn, som skal podes, så bestiller du ligeledes selv tid efter henvisning, og benytter dit eget NemID. Unge mellem 15 og 18 år skal benytte sit eget NemID ved tidsbestilling. Hvis man er i tvivl vedrørende podning af ens barn, så kan man ringe til Familiepodningen på telefon: 29 46 29 17

Børn under to år skal podes i Odense.

Oplever du ikke symptomer på corona-virus, men vil stadig gerne testes, så kan du bestille tid til testcentret i Højstrup, Odense V. Det er en tur i bil på cirka 45 minutter. Testen bestilles også på www.coronaprover.dk

Oplever du alvorlige symptomer på corona-virus, så skal du kontakte egen læge, derefter vil du enten blive tilset på sygehuset eller ved en vurderingsklinik.

Annonce

Hurtig svartid i Svendborg

Hvis du vil podes på klinikken i Svendborg, så er næste ledige tid nu på fredag. Svaret, det kommer i det fleste tilfælde efter et lille døgn.

- Vores svartid er, at 80 procent har fået svar lige efter 24 timer, men en hel del har svar før, fortæller Mette Worsøe.

Lige nu kan man ikke blive testet i Svendborg uden henvisning fra egen læge, men det ændrer sig inden for den nærmeste fremtid.

- Vi arbejder på at få lavet et covid-center i Svendborg, som vil være indendørs. Vi er i gang med alt det forberedende, men vi har ikke en præcis dato.

Corona-spørgsmål fra læserne

Sidder du som læser og har spørgsmål angående coronasituationen i Svendborg, så er du velkommen til at sende dem i en mail til svendborg@faa.dk

På redaktionen samler vi læsernes spørgsmål og vil på bedste vis forsøge at få fagkyndige svar på disse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Restauratør skuffet over banker: - De burde støtte os, som de selv har fået støtte

Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce