Annonce
Fyn

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Mens tiltag på stribe sættes i værk for at bremse corona-smitten i Vollsmose, føler fire børnehuse sig glemt. Billedet er ikke fra Vollsmose. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Vi er inderligt bekymrede, lyder det fra personalet i fire børnehuse i Vollsmose, hvor coronasmitten er høj. De efterlyser hjælp og opmærksomhed fra Odense Kommune. Rådmand vil mødes med pædagogerne.

Odense: Fire børnehaver i Vollsmose sender nu en corona-bredside mod Odense Kommune.

Børnehaverne og personalet bliver svigtet, mens coronavirussen spreder sig i Vollsmose, lyder det i et åbent brev til borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

- Vi er inderligt bekymrede for at tage smitten med hjem til egen familie, da smittetallet er så højt i Vollsmose. Andre kommuner lukker daginstitutioner ned med et lavere incidenstal end vores i Vollsmose, og vi føler her i børnehusene, at vores bekymring ikke bliver taget alvorligt. Vi som personale i børnehusene føler, at vores helbred og ve og vel ikke bliver taget seriøst, lyder det i brevet, som blev sendt fredag.


Vi kan løbe hurtigt med et smil på læben i en hård tid, men bægeret er ved at være fyldt. Mest af alt føler vi, at vi ikke bliver passet på

Brev fra børnehuse i Vollsmose


Afsenderne er arbejdsmiljørepræsentanter fra Vollsmose-børnehusene Atlantis, Bøgelund, Evigglad og Kildegården. I spidsen står fællestillidsrepræsentant Dorte Rasmussen.

- Vi nævnes hele tiden som frontpersonale, men vi bruger ikke visirer eller nogen form for beskyttelse. Vi er i meget tæt kontakt med børnene, vi tager imod dem, krammer dem og trøster dem. Vi har så meget nærkontakt. Og så har det været prikken over i'et, at vi først i denne uge har fået mulighed for at blive testet i arbejdstiden, siger hun.

Annonce

Tag fat i regeringen

Børnehusene efterlyser, at personalet kommer længere frem i vaccinekøen, og selv om det ikke er en beslutning, Odense Kommune kan træffe, har Dorte Rasmussen en appel til borgmesteren og børn- og ungerådmanden.

- De kan være med til at rykke i regeringen og sige, at deres frontpersonale ikke bliver tilgodeset. Alternativt må man jo lukke dagsinstitutionerne. Mine medlemmer er frustrerede og bange. De skal jo komme på arbejde, og det er virkelig et psykisk pres for tiden.

I slutningen af brevet til borgmesteren og rådmanden lyder det:

- Vi kan løbe hurtigt med et smil på læben i en hård tid, men bægeret er ved at være fyldt. Mest af alt føler vi, at vi ikke bliver passet på.

Annonce

Udstrakt hånd fra rådmand

Den bekymring forstår børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) godt, og der er behov for at mødes, mener hun.

- Jeg vil gerne tilbyde at mødes med dem, for jeg tror, det handler meget om tryghed. Jeg fornemmer et behov for at få talt sammen om, hvad der skal til, og jeg vil se, om vi kan mødes på mandag.

Da store dele af Danmark før jul blev lukket ned, foreslog Susanne Crawley at rykke pædagoger frem i vaccinekøen, fordi de fortsat skulle gå på arbejde.

Så vil du følge Vollsmose-børnehusenes opfordring til at lægge pres på Christiansborg for at få pædagogisk personale frem i køen?

- Jeg ved ikke, om alle pædagoger kan komme frem i vaccinekøen. Men man kan måske appellere til, at nogle pædagoger bør vaccineres, for eksempel i områder hvor smitten er særligt høj.

- Jeg forstår godt personalets bekymring for smitten, og at de føler sig overset i kommunikationen om corona. Der bliver talt meget om læger, sygeplejersker, lærere og personalet i ældreplejen, mens personalet i børnehusene måske bliver taget lidt for givet. De er en enormt stabil medarbejdergruppe, som bare møder ind og passer det, de skal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce