Annonce
Fyn

Corona har kostet seks millioner kroner ekstra i rengøring af kommunale bygninger

Selvom Covid-19 har betydet øgede udgifter til rengøring i kommunale bygninger, har man ikke endnu taget stilling til, om der skal ske en "permanent udvidelse af serviceniveauet for rengøringen". Foto: Søren E. Alwan
Der har været skruet godt op for rengøringen på blandt andet nordfynske skoler, daginstitutioner og plejehjem i 2020. Faktisk har kommunen brugt seks millioner kroner mere på rengøring i 2020, men der er ikke - endnu - blevet vedtaget en permanent udvidelse af kommunens serviceniveau for rengøring.
Annonce

Nordfyn: Det har ikke været uden omkostninger at skulle omstille sig og skrue op for rengøring og hygiejne i Nordfyns Kommune det seneste år. Faktisk har Nordfyns Kommune i 2020 haft merudgifter på cirka 6 millioner kroner til kommunens eksterne rengøringsselskab som følge af covid-19, oplyser Ole Vett, der er leder af Budget og Regnskab i kommunen.

Men selvom samfundet stadig, her et par måneder inde i februar, er stærkt påvirket af Covid-19, så har man endnu ikke taget stilling til en permanent udvidelse af rengøringsniveauet som følge af Covid-19, fortæller Ole Vett.

- I Nordfyns Kommune har vi udliciteret alt rengøring til en ekstern leverandør, og vi har netop været i genudbud på opgaven og skal have ny leverandør fra 1. maj. I det udbud vi netop har gennemført, har vi indlagt en option på en rengøringspulje på 5.000 timer, som vi blandt andet tænker anvendt til ekstra rengøring i situationer som for eksempel Covid-19-pandemien. Men helt konkret har vi ikke besluttet, at der skal ske en permanent udvidelse af serviceniveauet for rengøringen i Nordfyns Kommune.

Annonce

Borgmester forventer øget indsats

Morten Andersen (V) er foruden at være borgmester også formand for Økonomiudvalget, og han er opmærksom på, at der skal sættes flere ressourcer af til rengøringsopgaven.

- I forbindelse med budget 2021 sætter vi en million mere af til ekstra hygiejneindsats, deraf er den halve million til en decideret hygiejnekoordinator. For det resterende beløb kan man få cirka 2.500 ekstra rengøringstimer, som vi kan kanalisere derhen, hvor behovet er størst.

Morten Andersen peger på, at noget af det, som kommunen allerede nu kanaliserer ekstra penge til, eksempelvis er ekstra rengøring af elevtoiletter og ekstra rengøring på kommunale træningscentre og andre steder, hvor der er meget færden.

Er den million kroner nok, når man nu har brugt seks millioner ekstra i 2020?

- Jeg forventer, at vi kommer til at bruge flere ressourcer på rengøring, men i stedet for at tale i kroner, vil jeg hellere tale om indsatser. Og spørger man, om vi efter corona vil se det samme serviceniveau, som vi kendte før coronaen? Så vil jeg sige nej, der kan man godt forvente et højere serviceniveau – fordi vi vil prioritere flere ressourcer til rengøringsindsatsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med Thomas Helveg på vej i Sport Fyn-podcast, Dalum og Svendborg-Oure i testkamp og fynsk håndboldtalent til Tyskland

Annonce