Annonce
Fyn

Corona har kostet Nyborg 14,3 millioner

Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), er sikker på, at kommunen vil blive kompenseret fuldt ud for de ekstra udgifter, coronakrisen fører med sig. Foto: Vibeke Volder
Mere personale i skoler og daginstitutioner er en af de store udgiftsposter i foreløbigt corona-regnskab.

Nyborg: Der følger selvsagt store, offentlige udgifter i kølvandet på en smitsom virus.

Men selv om 14,3 millioner kroner er mange penge, så er beløbet på bundlinjen i Nyborg Kommunes foreløbige corona-regnskab ikke overraskende.

Det siger Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), efter et halvt år med ekstra pres på kommunekassen.

Annonce

- Vi må bare konstatere, at der løber ekstra udgifter på, når sådan noget som det her sker. Og beløbets størrelse kommer ikke bag på mig, siger Kenneth Muhs.

Coronakrisen satte for alvor ind efter et efterhånden historisk pressemøde i Statsministeriet den 11. marts.

I Nyborg Kommune har corona-krisen ført ekstra udgifter på noget nær alle områder med sig.

Udgifterne til ekstra personale og vikarer i skoler og daginstitutioner løber for eksempel op i  4,5 millioner kroner. Og det samme gør udgifterne til den kommunale krisestab og interne service.

Indtil videre har regeringen kompenseret Nyborg Kommune for rundt regnet halvdelen af de samlede ekstraudgifter på 14,3 millioner kroner.

Kenneth Muhs regner imidlertid med, at regeringen lever op til et løfte om at kompensere de danske kommuner fuldt ud for udgifterne i forbindelse med corona-krisen.

- Det er vi blevet lover, så det har jeg selvfølgelig en klar forventning om, fastslår han.

Kenneth Muhs føler sig i øvrigt også overbevist om, at kommunerne vil få kompensation for de nye, ekstra udgifter, coronakrisens anden bølge vil føre med sig.

- Vi må jo desværre konstatere, at antallet af smittetilfælde stiger. Og vi følger det naturligvis, også hvad økonomien angår, nøje, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Hjertelig tak for hjælpen til Christian Eriksens læger – og til hjerteløberen tirsdag i Svendborg. Og forhåbentlig også til flere af os andre

Annonce