Annonce
Erhverv

Jan er chef for 300: - Vi skal ikke have mere hjemmearbejde

- Det er meget enkelt. Medarbejderne vil meget gerne på arbejde, de vil se andre og være sammen med kollegerne, siger Jan Parner, administrerende direktør GF Forsikring. Foto: Trine Grauholm
I GF Forsikrings hovedsæde i Odense er udgifterne til erstatninger raslet ned. Indbrudstyvene har ikke kunnet komme til, og bilerne er ikke stødt sammen.

Odense: GF Forsikrings helt nye regnskab for 2020 viser et flot overskud - og det er især coronaens skyld.

Mens epidemien har raset, har beboerne som regel været hjemme i de fleste boliger, og det har gjort livet surt for indbrudstyvene. Og mens vi har siddet hjemme, har der været god plads på vejene - derfor har der været færre skader på vores biler.

Sammen med stigende kurser på den store samling af værdipapirer er det de vigtigste årsager til, at det kundeejede forsikringsselskab har haft et rigtig godt år.

Annonce


Vi mennesker er sociale væsner, og vi trives ved at være sammen med andre.

Jan Parner, administrerende direktør, GF Forsikring


Da verden lukkede ned, var der i første omgang store udgifter på GF's rejseforsikringer til kunder, der fik aflyst rejser eller skulle hjælpes hjem fra udlandet. Men resten af året var der ikke mange GF-kunder, der var ude at rejse, så set over hele året, trak denne post, som i forvejen er blandt de mindre i selskabet, heller ikke ned i regnskabet.

Flere kunder

Samtidig kom der flere kunder til, og præmieindtægterne steg fra 2,3 til 2,5 milliarder kroner.

Forsikringsdriften gav dermed et overskud på 189 millioner kroner - det er efter udbetaling af overskudsdeling på 215 millioner kroner til medlemmerne. I 2019 gav forsikringerne et overskud på 129 millioner kroner efter udbetaling af 190 millioner kroner.

GF Forsikrings hovedkontor mellem Tarup og Næsby. Arkivfoto: GF Forsikring

Den vigtige investeringspost gav en indtægt på 126 millioner kroner, væsentligt under 2019-resultatet på 271 millioner kroner.

Sammenlagt betyder det, at overskuddet før skat i 2020 faldt fra 400 til 319 millioner kroner.

- Hvis jeg skal sammenfatte regnskabet, viser det, at GF Forsikring har været i stand til at stå fast trods et godt blæsevejr, siger selskabets administrerende direktør, Jan Parner, der tiltrådte få uger før den første coronanedlukning.

- Trods hjemmearbejde har vi holdt serviceniveauet overfor kunderne, som stadig er meget tilfredse med os. På samme måde har medarbejderne opretholdt entusiasmen i at køre forretningen, så vi ikke er gået ned i gear, siger Jan Parner.

Annonce

Vi er sociale væsner

Selv om virksomheden har haft gode erfaringer med at arbejde hjemmefra, mener han ikke, at det er noget, der skal have en permanent plads.

- Hjemmearbejde slider på både medarbejdere og ledelse. For mange er der en risiko for at tingene smuldrer. Så vi regner ikke med væsentligt mere af den slags i fremtiden, det er ikke sådan, at vi reducerer pladsen på kontorerne, siger direktøren.

GF Forsikring har ellers gjort meget ud af hjemmearbejdspladserne, der er blevet forsynet med store computerskærme, hæve sænke-borde, ergonomiske stole og gode netforbindelser, men det er ikke starten på en stor udrulning af permanent hjemmearbejde - tværtimod.

- Det er meget enkelt. Medarbejderne vil meget gerne på arbejde, de vil se andre og være sammen med kollegerne. Det er ligesom børnene, der har længtes efter at komme i skole. Vi mennesker er sociale væsner, og vi trives ved at være sammen med andre, siger Jan Parner.

Han regner dog med en lille stigning i hjemmearbejde for ansatte, der af praktiske eller personlige årsager gerne en gang imellem vil klare tingene hjemmefra.

GF Forsikring A/S

CVR-nr.: 26 23 14 18

Direktion: Jan Parner

Bestyrelse: Gunnar Hansen (formand), Carsten Egevang Nielsen (næstformand), Stig Lindenstrøm, Kim Hans Pedersen, Michael Valentin Holm, Morten Jensen, Jens-Peter Riis Jensen, Knud Ove Nielsen samt Jette K. Christensen, Brian Bisgaard, Michael Nørrung, Henrik Sangild (medarbejdervalgte)

Ejere: Selskabets kunder

Regnskabstal 2020 (2021 i parentes)

  • Bruttopræmier: 2,5 milliarder kr. (2,3)
  • Forsikringsteknisk resultat: 190 millioner kr. (127)
  • Investeringsafkast: 130 millioner kr. (275)
  • Overskud før skat: 319 millioner kr. (400)
  • Overskud efter skat: 249 millioner kr. (313)
  • Balance: 5,7 milliarder kr. (5,1)
  • Egenkapital: 2,5 milliarder kr. (2,3)
  • Antal ansatte: 296 (299)

Selv om coronanedlukningerne også har ramt de første måneder af 2021, regner GF ikke med lige så mange positive effekter som sidste år. Desuden er der ikke udsigt til investeringsgevinster på niveau med de senere år, ligesom fremgangen i præmieindtægterne bliver mindre. Alt i alt regner virksomheden derfor med et kraftigt fald i overskuddet efter skat fra 249 til 40-60 millioner kroner. Kunderne skal heller ikke regne med, at overskudsdelingen bliver lige så høj som de 215 millioner kroner for 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Annonce