Annonce
Fyn

Corona blev Freehands bedste ven: Flytter kaffeordningen hjem til medarbejderne

Direktøren for Freehand Coffee Company, Michael Scheider (t.h.), tror på, at en kaffeordning til medarbejdere, der arbejder hjemme, også kan overleve efter corona. Foto: Freehand Coffee Company
Corona fik fynske Freehands Coffee Company til endelig at starte en kaffeklub for medarbejdere, der arbejder hjemmefra.
Annonce

Er du glad for kaffen, der bliver serveret på din arbejdsplads? Hvis du er, og din arbejdsplads tilfældigvis får kaffe fra Freehand Coffee Company i Odense, så kan du fremover nyde kaffen fra andre steder end dit skrivebord. Coronakrisen har nemlig fået virksomheden til at lancere en ny kaffeklub, hvor kaffeordningen rykker ud til medarbejderen, der arbejder hjemme.

- Der er 100.000 medarbejdere ansat hos vores kunder, som til dagligt drikker vores kaffe på kontorerne, og vi hører ofte, at de spørger, hvorfor de ikke kan købe kaffen hjem til dem selv. Derfor har vi valgt at lave det her koncept, hvor en chef kan sige til sin medarbejder, at man kan logge ind på hjemmesiden, bestille kaffen, og så bliver regningen sendt til firmaet, siger direktør og medejer af Freehand Coffee Company, Michael Schiedel.

Annonce

Hjemsendte kaffedrikkere

For Freehand Coffee Company, der til dagligt sælger bæredygtig kaffe til virksomheder, var det ikke ligefrem et drømmescenarie at se virksomhedernes medarbejdere blive sendt hjem, da coronakrisen ramte. Færre medarbejdere på arbejdspladsen betød nemlig, at medarbejderne i stedet var nødt til at købe kaffen i dagligvarebutikkerne, og der kan man ikke købe kaffe fra Freehand.

- Vi har nok mistet halvdelen af vores forretning i en periode, og den omsætning er tabt for altid. Det kan vi heldigvis godt kapere, men værre er det, hvis der sker en opbremsning i virksomhedernes investering i nyt udstyr, eller de eksempelvis vælger at afskaffe kaffeordningen, og det ved vi først til efteråret, fortsætter Michael Schiedel.

Når virksomheden alligevel ikke har mistet mere, skyldes det, at Freehand Coffee Company har været heldige, at nogle af deres største kunder som OUH og Rigshospitalet stadig har opholdt driften, og de ansatte derfor også har haft brug for det daglige koffeinsus. Derfor har der også været overskud i virksomheden til for alvor at skubbe gang i kaffeklubben.


Vi har nok mistet halvdelen af vores forretning i en periode, og den omsætning er tabt for altid.

Michael Schiedel, direktør Freehand Coffeee Company


- Mærkeligt nok var corona vores bedste ven. Kaffeklubben lå i skuffen i ni måneder, så kom corona, og så besluttede vi, at vi var nødt til at gøre noget radikalt anderledes, nu hvor der ikke blev drukket kaffe på kontorerne længere. Det har taget fire uger at lave den, og så er den gået i luften for 14 dage siden, så det er spritnyt, siger Michael Schiedel.

Annonce

Lidt til enhver smag

Kaffeklubben, som har fået navnet Freehand Coffee Club, gør det muligt at få kaffen hjem til hjemmearbejdspladsen, og så kan virksomheden vælge at betale det hele, det halve, eller hvad der nu passer.

- Det er i sin enkelthed et sted, hvor man kan bestille og få leveret kaffe. Der er ni forskellige kaffetyper - nogle der er mere syrlige, bitre eller stærke, og så er der både den kværnede kaffe til stempelkanden eller hele bønner, og det er sådan set det, siger Michael Schiedel.

Direktøren tror ikke på, at hjemmearbejdspladsen kommer til at fylde lige så meget som under corona, men han forventer alligevel et marked for kaffeordningen i hjemmet.

- Jeg er stensikker på, at det koncept kan overleve efter corona. Der er en masse webshops, som klarer sig glimrende, så selvfølgelig kan den det. Vi er meget forhåbningsfulde, men vi føler os også frem på området og ser, hvad det kan blive til, siger Michael Schiedel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Ingen pladsbillet, intet mundbind? DSB kan intet gøre

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Langeland

Klumme: Jeg savner fællessangen

Annonce