Annonce
Svendborg

Comedy Festival gør comeback med Øgendahl og Holm

Uffe Holm (t.v.) og Mick Øgendahl er hovednavne, når der til januar er Comedy Festival. Foto: Vibeke Volder/Louise Koustrup.
Comedy Festival, der de senere år har været en integreret del af Høje Bøge Open Air, står igen på egne ben og får comeback til januar. Mick Øgendahl og Uffe Holm er hovednavnene.

Svendborg: Den har haft en lille års orlov, men nu er den tilbage. Og det er med et par store navne inden for branchen.

Mick Øgendahl og Uffe Holm er sammen med Jonas Mogensen hovedaktørerne, når Comedy Festival genopstår i slutningen af januar i Midtbyhallen.

Og det er et ganske fornuftigt program, der er stykket sammen, mener Finn Høffner, bestyrelsesmedlem i fodboldklubben SfB, som står bag arrangementet.

- Det er et par store trækplastre, og der bliver lagt op til det helt store festfyrværkeri. Jeg forventer mig meget af dem, og de er vel nogle af topperformerne inden for den branche, siger Finn Høffner.

Annonce

Sammenlægning

Festivalen havde debut i 2013. Dengang foregik den i et stort cirkustelt på havnen i Svendborg, hvilket blev gentaget de følgende år.

Siden gik SfB ind i projektet, og festivalen blev en integreret del af Høje Bøge Open Air i både 2017 og 2018. Comedyen fik lov til at udspille sig om fredagen, mens musikken foregik om lørdagen, og publikummer, der købte adgangsbillet, fik adgang til begge arrangementer.

Nogen udpræget succes blev den nye sammensætning dog ikke, indrømmer Finn Høffner.

- Det var ikke godt at lægge det sammen med Open Air. Det blev for meget i én cocktail, forklarer han.

- Det gik nogenlunde, men ikke så godt, som vi gerne ville have haft det. Jeg tror, at ulempen blev, at vi forsøgte at tale til to forskellige slags folk på samme vis. Når man prøver at kommunikere på den måde, kan det godt give en masse støj, som betyder, at man ikke får kommunikeret budskabet godt nok ud. Open Air kom måske til at overskygge lidt, siger han.

Derfor blev besluttet at adskille de to ting ad igen, og det mener Finn Høffner er til gavn for comedyfestivalen.

- Det er meget bedre at holde dem adskilt, og jeg synes, at der er et marked for comedy i Svendborg. Det har jo også været en succes før.

Vinterarrangement

I modsætning til tidligere kommer festivalen til at finde sted i vintermånederne frem for om sommeren.

Det er et bevidst valg fra arrangørernes side, forklarer Finn Høffner.

- I SfB vil vi jo også gerne pleje vores relationer til sponsorer og har nogle arrangementer, både når det er godt vejr udenfor og et om vinteren, hvor man er indenfor, siger han.

Udover hovednavnene optræder to såkaldte "æsler", som er betegnelsen for nye komikere, der er på vej frem, også, og når alle har været på scenen, er der efterfest.

- Vi holder egentlig bare åben et par timer efter, så folk lige kan blive hængende, inden de måske tager videre i byen, forklarer Finn Høffner.

Det er fredag den 31. januar 2020, at Comedy Festivalen løber ad stablen, og billetterne er allerede sat til salg.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Et godt kompromis styrker kampen for cykelsti

De bløde trafikanter har lidt barske kår, hvis de vil tage cykelturen fra Ollerup til Svendborg - eller den modsatte vej. Derfor er det både glædeligt og forløsende, at der er ved at forme sig et fællesskab og en fælles front, som kæmper for en cykelsti, der kan gelejde cyklisterne sikkert rundt om Hvidkilde Gods. Den ene løsning har ikke nødvendigvis været bedre end den anden, men økonomien i forslagene har set forskellig ud. Nærmere bestemt har der tegnet sig et billede af, at den sydlige løsning koster halvt så meget som den nu fravalgte model. Og netop kroner-og-ører-spørgsmålet kan få afgørende betydning for, om projektet lader sig realisere. Der er jo et endnu et pænt stykke til målstregen. Vigtigt er det dog, at det nu er lykkedes at samle de vigtigste interessenter, og at de nu arbejder i helt samme retning. Målet har jo hele tiden været det samme, det er blot vejen - helt bogstaveligt - dertil, der har været forskellig. Betydningen af, at der nu er samlet en fælles front i projektet, er stor. Den lokale uenighed ville nemlig let kunne vise sig at være den største forhindring. I stedet kan der nu med langt større vægt arbejdes videre med at få overbevist de mennesker, der sidder på pengekassen, om, at det er en fremragende idé at etablere en cykelsti syd om søen ved Hvidkilde. Det vil muligvis give lidt udfordringer, når regningen skal betales, fordi staten med den ønskede placering ikke entydigt skal dække udgifterne, og Svendborg Kommune er jo ikke just ved muffen. Men måske kan der laves en fornuftig handel mellem stat og kommunen, så det hele kan gå op i en højere enhed. Det kompromis, der er indgået, har naturligvis krævet, at de involverede har været klar til at bøje sig lidt mod hinanden, og at de har bilagt striden. Det er nu sket. Tydeligst har gruppen, der plæderede for en cykelsti helt tæt på godset, bøjet sig, men det skal ikke ses som et tegn på svaghed. Reelt er den stærkeste vel egentlig den, der bøjer sig mest. Det er nemlig her viljen til at nå i mål vises allertydeligst. Så kan det sagtens være, at tilfredsheden ikke er helt i top hele vejen rundt undervejs i processen, men sådan er det jo nogen gange, når kompromisser skal findes. Nu er det første delmål lykkeligvis nået, og målet er stadig intakt. Og nu kan der sendes et entydigt signal til Vejdirektoratet med en vished om, at opbakningen til projektet ikke undermineres af interne uenigheder om, hvor cykelstien skal placeres.

Annonce