Annonce
Svendborg

Comedy Festival gør comeback med Øgendahl og Holm

Uffe Holm (t.v.) og Mick Øgendahl er hovednavne, når der til januar er Comedy Festival. Foto: Vibeke Volder/Louise Koustrup.
Comedy Festival, der de senere år har været en integreret del af Høje Bøge Open Air, står igen på egne ben og får comeback til januar. Mick Øgendahl og Uffe Holm er hovednavnene.

Svendborg: Den har haft en lille års orlov, men nu er den tilbage. Og det er med et par store navne inden for branchen.

Mick Øgendahl og Uffe Holm er sammen med Jonas Mogensen hovedaktørerne, når Comedy Festival genopstår i slutningen af januar i Midtbyhallen.

Og det er et ganske fornuftigt program, der er stykket sammen, mener Finn Høffner, bestyrelsesmedlem i fodboldklubben SfB, som står bag arrangementet.

- Det er et par store trækplastre, og der bliver lagt op til det helt store festfyrværkeri. Jeg forventer mig meget af dem, og de er vel nogle af topperformerne inden for den branche, siger Finn Høffner.

Annonce

Sammenlægning

Festivalen havde debut i 2013. Dengang foregik den i et stort cirkustelt på havnen i Svendborg, hvilket blev gentaget de følgende år.

Siden gik SfB ind i projektet, og festivalen blev en integreret del af Høje Bøge Open Air i både 2017 og 2018. Comedyen fik lov til at udspille sig om fredagen, mens musikken foregik om lørdagen, og publikummer, der købte adgangsbillet, fik adgang til begge arrangementer.

Nogen udpræget succes blev den nye sammensætning dog ikke, indrømmer Finn Høffner.

- Det var ikke godt at lægge det sammen med Open Air. Det blev for meget i én cocktail, forklarer han.

- Det gik nogenlunde, men ikke så godt, som vi gerne ville have haft det. Jeg tror, at ulempen blev, at vi forsøgte at tale til to forskellige slags folk på samme vis. Når man prøver at kommunikere på den måde, kan det godt give en masse støj, som betyder, at man ikke får kommunikeret budskabet godt nok ud. Open Air kom måske til at overskygge lidt, siger han.

Derfor blev besluttet at adskille de to ting ad igen, og det mener Finn Høffner er til gavn for comedyfestivalen.

- Det er meget bedre at holde dem adskilt, og jeg synes, at der er et marked for comedy i Svendborg. Det har jo også været en succes før.

Vinterarrangement

I modsætning til tidligere kommer festivalen til at finde sted i vintermånederne frem for om sommeren.

Det er et bevidst valg fra arrangørernes side, forklarer Finn Høffner.

- I SfB vil vi jo også gerne pleje vores relationer til sponsorer og har nogle arrangementer, både når det er godt vejr udenfor og et om vinteren, hvor man er indenfor, siger han.

Udover hovednavnene optræder to såkaldte "æsler", som er betegnelsen for nye komikere, der er på vej frem, også, og når alle har været på scenen, er der efterfest.

- Vi holder egentlig bare åben et par timer efter, så folk lige kan blive hængende, inden de måske tager videre i byen, forklarer Finn Høffner.

Det er fredag den 31. januar 2020, at Comedy Festivalen løber ad stablen, og billetterne er allerede sat til salg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Min mening: Vi er på vej

Nu har vi jo lært i skolen, at det, der kan måles og vejes, er det, der er. Altså det vi alle kan blive enige om: En meter er en meter og et kilo et kilo og så videre. Højde, bredde, længde og tyngde og kroner og øre, så når vi snakker sammen, kan vi være enige om indholdet af det, vi siger til hinanden – tror vi. For psykologer og den slags insisterer på, at det kun er 10-20 procent af det, vi opfatter i en samtale, der kommer fra ordenes eksakte udsagn. Resten af det vi opfatter, er signaler fra samtalepartnerens krop, holdning, toneleje og øjne. Det vil altså sige, at hovedparten af det, vi får ind via en samtale, består af følelsesmæssige indtryk. Opfatter vi ironi, der betyder, at udsagnet skal forstås omvendt, hvordan skal vi så svare. Opfatter vi vrede, der aktiverer vores angst, der skævvrider verdens billede, så bliver vores svar, et svar på en følelse og ikke på spørgsmålet. Står der en og taler om kvantefysik og flirter hæmningsløst så universet slet ikke ligner det, vi troede, vi var enige om, ja så ender samtalen måske galakser væk. Det vi nu kan være enige om er altså, at over halvdelen af vores kommunikation består af elementer, vi ikke rigtig har noget navn på, ingen definition af, på den måde vores ”vidensamfund” foretrækker det. Det, vi har, er en fælles fornemmelse af, at det er følelser, vi udveksler og bruger til at bære vores udsagn. Men vi har kun et fattigt sprog for hele den gryde i vores krop og sind, som er den følelserne bobler i. Hvis vi insisterer på at kende hele billedet af vores virkelighed, må følelsernes sprog og udtryk have bedre plads end i dag. I den anledning vil jeg sige at der er nyheder og hjælp på vej. Hør her: ”Vores følelser er ligeså meget en realitet som træerne, fasanerne og de andre mennesker er, og de er bestemmende for, hvordan vi oplever os selv. Når vi slipper tvivlen og mindreværdet og de andre negative forestillinger om os selv, er der stadig følelser, men de er positive. Når jeg slipper tvivlen, ligger tilliden der. Når jeg holder op med at være vred, er jeg fyldt med tålmodighed, og når jeg opgiver at være angst, kommer trygheden og glæden ved mig selv og livet tilbage”. Citatet kommer fra en bog, som snart udkommer på forlaget ”Den indre alpehue”. Den er fuld af forklaringer i øjenhøjde på det væld af følelser og reaktionsmønstre, der stiller sig i vejen for vores ligeværdige samtaler og samvær. Ord som afklarer det rod, vi går og laver for os selv og hinanden. Med ordene kommer erkendelsen: Jeg har selv ansvaret for mit liv. Så fat mod, og tag styring. Det er ikke skæbnen, der lægger din kurs på jorden. Det gør du selv, så du kan ligeså godt komme i gang ved kompasset og rattet.

Annonce