Annonce
Svendborg

Classic Regatta: Smukke gamle sejlbåde til træf i Svendborg

Malede eller blanklakerede. Smukke, klassiske lystbåde som fx Knarr - otte styk - vil fredag og lørdag kapsejle på Lunkebugten og gennem Svendborgsund. I haven kan de ses mellem Bølgen og havnekontoret. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
I Svendborgsund, på Lunkebugten og på Svendborg havn kan publikum fra torsdag-søndag opleve 35 lystfartøjer som bl. a. Nordisk Folkebåd, Knarr og Juniorbåd.

Sommeren byder på mangfoldige, traditionsrige sejlertræf i Det Sydfynske Øhav. Et af de vedholdende er næste uges Svendborg Classic Regatta.

Regattaen blev søsat i 1998 og udvidede sig til en Classic Week ved Svendborgs byjubilæum i 2003. I dag strækker den sig over to aktive sejlerdage på Lunkebugten og gennem Svendborgsund.

De smukke, gamle lystbåde ankommer til bassinet ved Svendborgs flydende havnekontor i løbet af torsdag og afsejler søndag. Vinderne hyldes lørdag i et telt på havnen.

- Regattaen er på stabil kurs. Vi er oppe på 35 danske og tyske både i år. Det synes vi er fint. Sidste frist for tilmelding er mandag, siger frivillig Martin Stockholm, Brændeskov.

Svendborg Classic Regatta arrangeres af et fællesskab mellem Svendborg Sunds Sejlklub, Thurø Sejlklub, Rudkøbing, Sejlklub, Svendborg Amatør Sejlklub og Danmarks Museum for Lystsejlads på Frederiksøen. I alt omkring 30 frivillige får det hele til at fungere på land og på hjælpefartøjerne, bl. a. dommerbåden Viking fra Svendborg Museum.

Foruden samvær og en håndfuld kapsejladser er regattaens formål at fremvise klassiske lystbåde til søs og i havn.

Kravet til bådene er, at de skal være konstrueret i senest 1970. De fleste deltagende både er af træ, men fx glasfiber og stål er ingen hindring for at sejle med.

Når præmierne skal uddeles, får den hurtigste træbåd Sophus Weber-vandrepokalen. Den vindende glasfiberbåd får sit navn på en halvmodel.

I Sophus Weber-race er de dominerende bådtyper Knarr, Folkebåd og Juniorbåd. Også lystsejladsmuseets nyrestaurerede Hansen-spidsgatter Glory kæmper med.

I arrangementet indgår desuden den mere tilbagelænede Regatta Tour for skippere og besætninger på klassiske lystbåde. Fredag bydes der her på sejlads med øhopperen Seahawk til Strynø og Skarø, og lørdag kæmpes i forskellige konkurrencer til søs. Tre tyske Bianca 27 er tilmeldt Regatta Tour.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: En god investering i fremtiden

Rundt omkring i kommunerne bliver sidste hånd lagt på det kommendes års budget, og det kan være lidt en jungle at navigere rundt i, hvis man vil forsøge at finde hoved og hale i alle tallene. I det hele taget kan det der med økonomi hurtigt blive noget, som er svært at overskue og gennemskue. Det behøver ikke engang at være et kommunalt budget, det handler om. Det kan også være den helt private økonomi. Især hvis man står på helt uden forudsætninger for at kunne skabe sig et overblik over, hvordan pengene bruges klogest og hvilken type penge, man helst skal holde sig helt fra. Derfor er det et godt initiativ, der er sat gang i Svendborg Kommune. Et samarbejde mellem kommunen, handelsskolen i Svendborg og et pengeinstitut, skal hjælpe nogle af kommunens ældste skoleelever til at forstå, hvordan en privatøkonomi egentlig er skruet sammen, hvordan et budget fungerer og ikke mindst hvilke lån, det bare en skidt idé at røre ved. Det har i nogle år været meget nemt at låne penge, men jo nemmere det er, desto dyrere er lånet også ofte, og det kan jo være nemt at lade sig friste. Forhåbentlig ved de fleste efterhånden, at kviklån bare er en sløj idé at kaste sig over, men det skader absolut ikke, at de nye generationer får forklaret, hvad der skidt, og hvad der er kanel, af en person, der er næsten jævnaldrende med dem selv. Sandsynligheden for, at der bliver hørt grundigt efter er formentlig større end, hvis det er et menneske på deres forældres alder, der står med en løftet pegefinger. Den slags er der nok af i deres liv, og skal det virkelig trænge ind, er det vigtigt at undervisningen i privatøkonomi foregår i øjenhøjde. Sandsynligheden for, at informationerne sidder fast, øges markant. Umiddelbart bliver det da også godt modtaget. De elever Fyns Amts Avis har talt med om projektet har taget godt imod undervisningen. Så præsenteres det rigtigt, er sandsynligheden for en god modtagelse af budskabet også stor. Og så kan det være, at vi oplever bare lidt færre mennesker, der havner i en gældsspiral, hvor dårlig økonomi og deraf følgende kviklån er dagens ret. Derfor fortjener de involverede parter i undervisningsprojektet stor ros. Det er - meget apropos - en god investering i fremtiden.

Langeland For abonnenter

Eks-borgmester om fyret kommunaldirektør: - Der var et eller andet, der sagde mig, at det ikke ville fungere

Annonce