Annonce
Svendborg

Civilbetjente og hunde: Stor politi-aktion på adresse i Svendborg

På en adresse på Møllevænget i Svendborg var der politiaktion. Det drejer sig om en igangværende efterforskning, lyder det fra Fyns Politi. Foto: Linea Andersen
På Møllevænget i Svendborg var en stor patrulje af civile betjente dukket op. Betjentene var til stede i både et hus, en campingvogn og en anden bygning på vænget. Fyns Politi vil ikke sige meget om sagen, men garanterer for, at der ikke er fare på færde.

Svendborg: En lang række af civile politibiler holdt torsdag før middag på Møllevænget ved Christiansmøllen i Svendborg.

Betjentene på stedet var i civil beklædning og havde også taget hunde med.

Omkring seks civilbiler kunne avisens reporter konstatere var på stedet. Ligeledes at politiet var til stede i et hus på vænget samt i en campingvogn samt en forladt bygning nær ejendommen.

Ved 11.15-tiden kom endnu en civil politibil med tre betjente.

- Vi er i gang herinde, lød det fra en betjent, der gik inde i campingvognen, hvorefter de tre nytilkomne gik direkte ind i huset.

Der var i det hele taget løbende aktivitet ind og ud af huset, og en skramlen og rumsteren kunne høres fra den campingvogn, der stod parkeret ved ejendommen. I bygningen, der lå ganske nær huset, var politiet også i gang, men med hvad, vides ikke.

Vagtchef ved Fyns Politi Anders Furbo Therkelsen fortæller, at politiet er på stedet i forbindelse med en igangværende efterforskning. Derfor kan han ikke komme nærmere ind på, hvad sagen drejer sig om.

Han forsikrer dog, at der ikke er fare på færde.

- Naboer og borgere i nærområdet kan være helt trygge. Det skulle ikke være noget at frygte, fortæller han som den sidste kommentar til sagen. /limai

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Legeplads er det hidtil bedste torveforslag

Torvet i Svendborg mangler liv. Det er både tilhængere og modstandere af det bilfri torv nogenlunde enige om. Nu har det entreprenante par Luise og Anders Føns Haaber lagt en idé om en legeplads på torvet frem. Den tanke er tidligere blev luftet lidt i krogene, men nu ser det ud til, at parret lægger en god portion krop og sjæl i forsøget på at etablere en mobil legeplads på torvet. Det er en idé med et stærkt potentiale. Kan det lykkes at omsætte tankerne til handling, vil der kunne komme et helt naturligt liv på den plads, der både er en politisk slagmark og et smertensbarn. Sidstnævnte, fordi det endnu ikke er lykkedes at knække koden til, hvordan pladsen kan blive det samlingspunkt, den er tænkt som fra det politiske flertals side. Altså oftere end nogle gange om året som når der holdes fødevaremarked i juni, og når Svend-priserne uddeles i sensommeren. Et særligt bemærkelsesværdig element i forslaget er det ansvar, parret har påtaget sig. De nøjes ikke med at lægge idéen frem, hvorefter de læner sig tilbage og venter eller koncentrerer sig om andre ting. Anders Føns Haaber er blevet en del af torvegruppen, og parret er i gang med at søge fonde og lede efter sponsorer, samtidig med at de forsøger at aktivere deres netværk, så frivillighed også kan blive en del af projektet. De har med andre ord stillet sig i spidsen for projektet i stedet for at overlade det til politikerne at løse opgaven, og det kan vise sig som en vigtig forudsætning for realiseringen af idéen. Luise og Anders Føns Haaber har naturligvis en indlysende interesse i at få etableret en legeplads på torvet, fordi deres café er målrettet småbørnsfamilier, men der er ikke noget forgjort i det. Den personlige interesse i projektet kan være en løftestang, og udkommet kan vise sig at være til glæde for mange flere. Projektmagerne har også blik for, at torvet skal kunne have andre funktioner. Derfor har de foreslået, at legepladsen skal kunne flyttes, når store arrangementer skal kunne bruge hele torvet. Det kan gøre arbejdet lidt sværere, men det viser også, at der tænkes i helheder. Netop denne tilgang, hvor initiativtagerne fastholder initiativet og tænker i helheder, ligner en god model for udviklingen af torvet. Ansvaret for fremdriften skal ikke isoleres hos byrådsmedlemmerne og forvaltningen. Det skal fordeles, så det politiske og administrative led blot er en del af projektet.

Annonce