Annonce
Fyn

Civica kritiserer Venstre for igen at gøre Vollsmose til politisk kamparena

- Det giver usikkerhed at gøre Vollsmose til politisk kamparena, lyder kritikken fra direktør Jens Pilholm og formand Flemming Jensen fra den almene boligorganisation Civica, der blandt andet lejer boliger ud i Vollsmose. Arkivfoto: Michael Bager
Det skaber usikkerhed om hele omdannelsen af Vollsmose, når Venstre med Christoffer Lilleholt i front igen vil bruge pengene fra opsparingen til letbanen gennem Vollsmose til andre ting. Det mener boligorganisationen Civica , men kritikken vækker undren hos Lilleholt.
Annonce

Odense: Valgkampen er i gang, og Vollsmose er igen politisk kamparena i odenseansk politik.

Sådan lyder konstateringen mandag fra Jens Pilholm og Flemming Jensen, henholdsvis direktør og formand for den almene boligorganisation Civica med boliger i blandt andet Vollsmose, i et indlæg på Fyens Stiftstidendes debatsider.

- En ny, ung og dygtig rådmand har brug for at profilere sig og sit parti og tage kampen om borgmesterposten op. Vollsmose bliver igen Venstres besparelses-trumfkort, skriver de blandt andet.

Med de ord henviser de til Venstres nye spidskandidat Christoffer Lilleholt og den seneste tids genoptagne diskussion om letbanens etape 2, der skal nå gennem Vollsmose. Flere fremhæver, at letbanen er afgørende for, at private investorer vil bygge private boliger i Vollsmose, når 1000 almene boliger rives ned.

Det er Venstre imidlertid uenig i og argumenterer for at stoppe opsparingen til etape 2 for i stedet at bruge millionerne på at renovere nedslidte skoler og bygge nye daginstitutioner og plejeboliger til det stigende antal børn og ældre - og på den vis samtidig hindre det omdiskuterede salg af Fjernvarme Fyn.


En ny, ung og dygtig rådmand har brug for at profilere sig og sit parti og tage kampen om borgmesterposten op. Vollsmose bliver igen Venstres besparelses-trumfkort.

Formand Flemming Jensen og direktør Jens Pilholm, Civica


Men Civicas direktør og formand advarer om, at Venstres meldinger er med til at skabe usikkerhed om omdannelsen af Vollsmose, der skal forvandles til et byområde på lige fod med andre dele af Odense.

- Investorer har brug for politisk sikkerhed, og intet er mere sikkert end varig infrastruktur som en letbane, skriver Jens Pilholm og Flemming Jensen:

- Et politisk klima, hvor vi nu igen skal høre, at Venstre ikke vil finansiere letbanen gennem Vollsmose er ikke befordrende for investortiltrækningen. Det giver usikkerhed at gøre Vollsmose til politisk kamparena.

Annonce

Venstre undrer sig

I Venstre vækker kritikken undren hos Christoffer Lilleholt.

- Jeg bryder mig ikke om ordet kamparena. Vi har Danmarks største ghettoområde i Odense, og hvis vi ikke som ansvarlige politikere forholder os til det, vil der være noget galt. Der er massive problemer i området, og derfor vil vi i Venstre fortsætte med at være optaget af, hvordan vi bedst bruger pengene, siger han.

Lilleholt understreger samtidig, at Venstre-modstanden mod letbanens anden etape ikke på nogen måde rokker ved opbakningen til den brede politiske aftale om blandt andet at ændre beboersammensætningen i Vollsmose.

- Vi er helt enige i, at Vollsmose skal omdannes, og derfor står vi fuldt ud bag Den Sidste Vollsmoseplan. Men omdannelsen kan ske på mange måder, og det behøver ikke være med letbaneskinner. Vi vil hellere bruge pengene på folkeskoler og daginstitutioner, siger han.

Kort fortalt om Den Sidste Vollsmoseplan

Den Sidste Vollsmoseplan blev politisk vedtaget i 2018 og rummer tre delelementer: Fysiske forandringer, vækst, job og integration og så mønsterbrud og parallelsamfund.

De fysiske forandringer betyder blandt andet, at 1000 af Vollsmoses 2900 almene boliger skal rives ned - flest i Bøgeparken og Birkeparken. Nedrivningerne begynder i Bøgeparken i 2021 og slutter i Egeparken i 2025.

Private investorer skal samtidig bygge 1600 nye boliger i området. Formålet er, at Vollsmose skal have en mere blandet beboersammensætning og i højere grad ligne mere gennemsnitlige boligområder.

Planen skal samtidig sikre, at Odense lever op til ny lovgivning, der kræver, at andelen af almene familieboliger i ghettoområder inden 2030 reduceres til maksimalt 40 procent.

Hvorfor er det altid Vollsmose, I hiver op af hatten, når I skal finde penge?

- Der er så massive problemer i Vollsmose, at den politiske diskussion om, hvordan vi bedst bruger pengene, vil fortsætte. Og jeg undrer mig over, at Civica angriber os i Venstre i stedet for at tage fat på problemerne - de har en del af hovedansvaret for, at området ser ud, som det gør.

Er du bevidst om den usikkerhed, Civicia beskriver, I er med til at skabe?

- Jeg er optaget af, hvordan vi bruger vores penge bedst. Og der prioriterer vi velfærd frem for skinner.

Så du mener ikke, I skaber usikkerhed?

- Nej. Vi siger meget klart, hvad vi mener. Og jeg er træt af den snak om, at investorer kun vil bygge private boliger i Vollsmose, hvis der er en letbane. Vi må alle sammen tage ansvar for, at investorerne også ved, at en grøn og hurtigkørende busbane kan være lige så god en løsning, fremhæver Christoffer Lilleholt.

- Der er så massive problemer i Vollsmose, at den politiske diskussion om, hvordan vi bedst bruger pengene, vil fortsætte, siger Venstres spidskandidat Christoffer Lilleholt. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Der er endnu ingen underskrevne aftaler med nogen private investorer om nyt byggeri i Vollsmose, og ifølge borgmester Peter Rahbæk Juel (S) skyldes det, at man arbejder på at danne et såkaldt arealudviklingsselskab, som kræver både lovgivning og udbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Nu lukker håndbolden i 1. division også ned

Annonce