x
Annonce
Svendborg

Cittaslow byder nye medlemmer velkommen

Claus Bjerregaard, Kulturhus Svendborg, og Mikael Hansen, formand for Cittaslow. Privatfoto

Svendborg: Tre nye medlemmer har meldt sig under Cittaslow-fanerne. De tre nye medlemmer er Borgerforeningen Kulturhus Svendborg, Fonden Skovhaven og Salon Tidstråd, der alle tre er blevet certificeret.

- Virksomhederne spænder bredt, lige fra musik over botilbud til systue, og signalerer dermed, at de også vil det gode liv i Svendborg. Det handler om at tage sig tid til at udføre sit arbejde med omhu, udsyn og omtanke. At den udvikling, som skal ske er holdbar og støtter de lokale initiativer - lige fra kulturelle tiltag, social ansvarlighed til den lille butik som sælger egne produkter, konstaterer Cittaslow i en pressemeddelelse.

På generalforsamlingen, før Corona-krisen, måtte Cittaslowrådet sige farvel til Jay Brun, der har repræsenteret det maritime, og Christian Dan Jensen, der via sit blad MitSvendborg har skrevet om Cittaslow.

Der kom i stedet to nye medlemmer i rådet; nemlig Vinfruen ved Anette Jensen og Frederik Laursen fra LifePlan Kajak og Friluftliv.

Chanette Lindgren, Mikael Hansen og Mathias Pedersen, Fonden Skovhaven. Privatfoto
Mette Line Wøldike og Ditte Leth Lindberg fra Salon Tidstråd med Cittaslows formand. Privatfoto
Christian Dan Jensen og Jay Brun stopper i Cittaslows bestyrelse, mens Søs Grützmeier fortsætter. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Danmark længe leve

Jeg har altid været taknemmelig og stolt over at være født i Danmark. Som pensionist i ”risikoalderen” er min taknemmelighed blevet forstærket i denne alvorlige coronatid. Efter udbringning af et ”leve” er der tradition for, at et ”hurra” følger efter. Et ”hurra” betyder, at man giver udtryk for ”hyldest /begejstring” . Efter min mening er der netop i dagens Danmark god mening i at udbringe adskillige ”hurra'er”. Først og fremmest til regeringen med statsministeren, finansministeren og sundhedsministeren i spidsen. De trådte i karakter med en meget hurtig indgriben - såvel for sundheden sundheden som med økonomiske tiltag. I samme forbindelse skal også roses det samlede folketing, som fra yderste venstre til yderste højre har udvist stor ansvarlighed. Det er demokrati og solidaritet i bedste danske forstand. ”Hurra” sendes også til de dygtige og ansvarlige personer vi lige pludselig har fået kendskab til via TV og presse. Fra Sundhedsstyrelsen, myndighederne, faglige organisationer, arbejdsgivere og medarbejdere. Repræsentanter fra stat, regioner og kommuner. Jeg er dybt imponeret af deres viden, energi og samfundssind. Jeg føler mig tryg ved at se – og ikke mindst at lytte til - og efterleve de anbefalinger, vi alle modtager. Sidst et kæmpe ”hurra” til de mennesker, der befinder sig i den såkaldte ”frontlinje”. Mennesker, der udfører et arbejde, som er vigtig for, at så mange som muligt kommer igennem krisen i god behold. Jeg tænker ikke mindst på området sundhed og pleje. Også medarbejdere inden for transport, ”nødvendig” butiksåbning og medie verdenen fortjener ros, - og det samme til de selvstændige og virksomheder, som udviser kreativitet med produktudvikling og nye tiltag for at fastholde sine medarbejdere. Omsorgen for hinanden er stor – frivillige ”tilbyder” sig i stort antal, og jeg er sikker på, at vi kan overføre mange af de udfordringer, vi udsættes for i disse uger til noget positivt, når vi har fået bugt med denne grimme coronavirus. Inden længe vil der komme meninger om mange af de initiativer, der er igangsat, set fra ”bagklogskabens klare lys”. Jeg er sikker på, det ikke vil ændre på min respekt for de forhold, jeg har beskrevet. God påske. Og til alle unge og gamle: Lad os vise sammenhold ved at holde afstand.

Annonce