Annonce
Ærø

Cigarettyve på indbrud i spritbåd

Det tyske skib, der ligger på bedding i Ærøkøbing i disse dage, havde natten mellem mandag og tirsdag besøg af ubudne gæster, der stjal adskillige kartoner cigaretter. Foto: Peter Becher Damkjær

Ærøskøbing: Indbrud er ikke bare noget, der plager landfaste beboelser. Man kan heller ikke vide sig sikker, hvis man som båd sniger sig på land.

I hvert fald valgte ubudne gæster på et tidspunkt mellem kl. 18 mandag aften og kl. 8 tirsdag morgen at tiltvinge sig adgang til et tysk skib, der ligger på beddingen ved Ærøskøbing Værft.

Båden er et ældre, tysk passagerskib med plads til 250 passagerer, der til dagligt sejler i Flensborg Fjord, men som netop nu er til rustbankning i Ærøskøbing.

I følge politiets døgnrapport kom tyvene ind i skibet via landgangsbro op til skibsdækket. Her brækkede de ubudne gæster en dør til salonen op. Lokalbetjent Morten Aunsborg undersøgte gerningsstedet og optog rapport og kunne konstatere, at der var arbejdet hårdt på at få døren ind til salonen brækket op.

Hans vurdering er, at det er sket med noget vold, hvor man har fundet forskellige værktøjer og brækjern, som man har kunnet bruge til at komme ind med.

Efter tyvene er kommet ind, har man ved skibets kiosk brækket serveringslugen op og stjålet en større mængde cigaretter, mens man har ladet al den spiritus, der også var om bord på båden være. Morten Aunsborg anslår, at tyvene er sluppet bort med omkring 70-80 kartoner ubanderolerede cigaretter af forskellige mærker.

Morten Aunsborg vil meget gerne høre fra alle, der mener at have set noget i tidsrummet, hvor indbruddet er sket. Og også, hvis nogen får tilbudt billige, ubanderolerede cigaretter ude på øen, vil politiet meget gerne høre fra folk, også gerne anonymt, understreger Morten Aunsborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Balancen skal tilbage på dagsordenen

Forventningerne til dette års finanslov har været store, og det er helt naturligt, at rigtig mange har sat næsen op efter at få en bid af kagen. Vi har trods alt skiftet regering for et lille halvt års tid siden, og der blev lovet både lidt her og lidt hist i løbet af valgkampen. Der er blevet talt meget om at bringe Danmark i balance i løbet af de seneste fire år. Både den tidligere og den nuværende regering har pointeret, at det har afgørende betydning for vores samfund, at balancen findes - og den er ikke helt på plads lige nu. Derfor er signalerne fra regeringen og støttepartierne heller ikke behagelige, når vi ser på udmeldingerne efter forhandlingerne. En udligningsreform er fortsat i restordre, og det er ikke, fordi der ikke er blevet talt højt og tydeligt om behovet. Der tegner sig dog desværre et billede af, at Mette Frederiksen og hendes regering taler mindre og mindre om det, siden hun og hendes folk har indtaget ministerkontorerne. Og så er der en lille, men ikke uvæsentlig post, som heller ikke har fundet plads i aftalen: landevejsprincippet. Det står der ikke et kvæk om i aftalen, og det er ærgerligt og lidt bekymrende. Landevejsprincippet har stor betydning for en ø som Ærø. Vi har for længst kunnet konstatere, at de lavere priser uden for højsæsonen har gavnet øen, og det har gavnet alle de mennesker, som tidligere egentlig gerne har villet en tur til Ærø, men et kig ned i pengepungen har sat en stopper for besøget. Sådan er det ikke længere, og det er fint, men vi mangler fortsat det sidste skub, så vi også får højsæsonen med ind under landevejsprincippet. Ærø og mange andre danske øer vil have stor gavn af en fuld implementering af landevejsprincippet. Det vil styrke de mindre samfund og binde landet bedre sammen. Derfor er det ærgerligt, at der ikke er blevet plads til det i finanslovsaftalen. Selvfølgelig er det ikke alt, der kan klemmes ind i en finanslovsaftale. Nogle elementer må ofres, hvis andre skal have plads, og der kan ikke herske nogen tvivl om, at der for eksempel også er et stærkt behov for ekstra opmærksomhed på normeringen i daginstitutionerne. Og skal der tilføres penge til det område, er der nogle områder, der må holde for. Det er et simpelt vilkår, når der skal laves en finanslov. Ind til videre er det dog et bekymringspunkt, at regeringens fokus på at bringe balance mellem landsdelene og by og land ser ud til at være sat på pause. Eller bare gemt lidt væk. Det må og kan regeringen helt afgjort gøre langt bedre.

Annonce