Annonce
Ærø

Cigarettyve på indbrud i spritbåd

Det tyske skib, der ligger på bedding i Ærøkøbing i disse dage, havde natten mellem mandag og tirsdag besøg af ubudne gæster, der stjal adskillige kartoner cigaretter. Foto: Peter Becher Damkjær
Annonce

Ærøskøbing: Indbrud er ikke bare noget, der plager landfaste beboelser. Man kan heller ikke vide sig sikker, hvis man som båd sniger sig på land.

I hvert fald valgte ubudne gæster på et tidspunkt mellem kl. 18 mandag aften og kl. 8 tirsdag morgen at tiltvinge sig adgang til et tysk skib, der ligger på beddingen ved Ærøskøbing Værft.

Båden er et ældre, tysk passagerskib med plads til 250 passagerer, der til dagligt sejler i Flensborg Fjord, men som netop nu er til rustbankning i Ærøskøbing.

I følge politiets døgnrapport kom tyvene ind i skibet via landgangsbro op til skibsdækket. Her brækkede de ubudne gæster en dør til salonen op. Lokalbetjent Morten Aunsborg undersøgte gerningsstedet og optog rapport og kunne konstatere, at der var arbejdet hårdt på at få døren ind til salonen brækket op.

Hans vurdering er, at det er sket med noget vold, hvor man har fundet forskellige værktøjer og brækjern, som man har kunnet bruge til at komme ind med.

Efter tyvene er kommet ind, har man ved skibets kiosk brækket serveringslugen op og stjålet en større mængde cigaretter, mens man har ladet al den spiritus, der også var om bord på båden være. Morten Aunsborg anslår, at tyvene er sluppet bort med omkring 70-80 kartoner ubanderolerede cigaretter af forskellige mærker.

Morten Aunsborg vil meget gerne høre fra alle, der mener at have set noget i tidsrummet, hvor indbruddet er sket. Og også, hvis nogen får tilbudt billige, ubanderolerede cigaretter ude på øen, vil politiet meget gerne høre fra folk, også gerne anonymt, understreger Morten Aunsborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce