Annonce
Fyn

Chefskifte hos fynsk robotgigant: Universal-direktør stopper efter fire år

Jürgen von Hollen begyndte som administrerende direktør tilbage i oktober 2016. Ved udgangen af i år siger han stop hos robotgiganten i Odense. Arkivfoto: Nils Lund Pedersen
Efter fire år i spidsen for Universal Robots stopper Jürgen von Hollen ved udgangen af 2020. Ejeren Teradyne i Boston indsætter midlertidig direktør fra egne rækker.
Annonce

Efter lidt over fire år i spidsen for den største og mest kendte af de fynske robotvirksomheder, stopper tyske Jürgen von Hollen ved udgangen af 2020 som adm. direktør for Universal Robots.

Det meddeler ejerne fra Boston i det amerikanske selskab Teradyne Inc. fredag morgen i en pressemeddelelse. Bostonkoncernen, som købte den Odensebaserede robotproducent tilbage i 2015 for 2,3 milliarder kroner, fortæller at 54-årige Jürgen von Hollen "har besluttet at forlade selskabet pr. 31. december 2020".

Ifølge pressemeddelelsen fra UR stopper Jürgen von Hollen, for at "forfølge nye muligheder inden for et ikke-konkurrerende område".

Nu går jagten ind på den næste chef for Universal Robots, der i dag har flere end 600 ansatte globalt - heraf godt de 450 i Odense. Selskabet præsenterede i marts sit første regnskab i otte år, hvor man ikke øgede resultatet.

Jürgen von Hollen

Jürgen von Hollen er født i Johannesburg, Sydafrika - har boet i otte forskellige lande i Europa, Nordamarika, Asien og Afrika.

Han er 54 år, gift og far til fire børn. Familien bor i Frankfurt, Tyskland.

Hans far arbejdede i computer-branchen, og da Jürgen von Hollen var 18 år, havde han flyttet 21 gange og bl.a boet i Danmark i halvandet år, fra han var tre.

Har en mastergrad i Business Administration fra Henley Management College, England, samt en bachelorgrad i Business&Politics fra Brock University, Canada.

Kommer fra en stilling som Excecutive President for Engineering Solutions Divisions i den internatonale koncern Bilfinger SE.

Startede sin karriere hos Daimler-Benz Aerospace, har siden haft lederposter hos DaimlerChrysler Services, Deutsche Telecom og Pentair.

Overfor Fyens Stiftstidende bekræfter Teradyne, at det er Jürgen von Hollens egen beslutning at stoppe. Han fortsætter i rollen indtil udgangen af året, indtil da vil han også rådgive den midlertidige afløser i en overgangsperiode.

Den øverste chef for Bostonkoncernen, Mark Jagiela udtaler i pressemeddelelsen:

- Jeg vil gerne sige stor tak til Jürgen for hans lederskab over de seneste fire år, hvor han har udviklet Universal Robots fra start-up til global leder inden for samarbejdende robotter. Jürgen overdrager en stærk platform til næste trin i vækstrejsen, en højkvalificeret arbejdsstyrke, et økosystem af distributører og partnere såvel som en global kundebase med over 50.000 robotter.

Jürgen von Hollen overtog den fynske robotkomet efter tidligere hovedaktionær og adm. direktør Enrico Krog Iversen i 2016. Under ham er antallet af ansatte fordoblet og salget af robotarme stort set gjort det samme og ligger i dag over 50.000 globalt. Virksomheden er også global og har kontorer i en lang række lande og forhandlere i hele verden.

De senere år har virksomheden været ramt af nedgang i bilindustrien og i år selvfølgelig også corona-epidemien.


Jeg vil gerne sige stor tak til Jürgen for hans lederskab over de seneste fire år, hvor han har udviklet Universal Robots fra start-up til global leder inden for samarbejdende robotter.

Mark Jagiela, koncerndirektør, Teradyne


Nu går jagten ind på den næste chef for Universal Robots, der i dag har flere end 600 ansatte globalt - heraf godt de 450 i Odense. Selskabet præsenterede i marts sit første regnskab i otte år, hvor man ikke øgede resultatet.

Siden 2012 tjente UR hvert år flere penge på salget af sine robotarme, men i 2019 formåede den amerikanskejede robotvirksomhed for første gang i otte år ikke at løfte bundlinjen.

Overskuddet i 2019 var fortsat trecifret, men bundlinjen faldt med knap otte millioner fra 221 til 213,3 millioner kroner. Året før lød fremgangen på lige godt 46 millioner kroner fra 175 millioner kroner.

Indtil den næste direktør er fundet, indsætter Teradyne Gregory Smith, der er leder af Teradyne’s Industrial Automation Group, hvor både Universal Robots og Mobile Industrial Robots er del af.

De to selskaber er i fuld gang med at etablere et nyt stort fælles hovedkontor på Energivej i Odense, hvor UR i dag allerede bor.

Ifølge selskabets presseansvarlige vil både den afgående og den kommende midlertidige direktør stille op til interview i den kommende uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce