Annonce
Ærø

Chefskifte: 28-årig er ny chef for 60 frivillige hjemmeværnsfolk på Ærø

Kenny Søby overtager officielt ledelsen af Hjemmeværnet på Ærø fra Kjeld Andersen. Foto: Søren Degn Laxy
Mandag aften var der chefskifte i Hjemmeværnet på Ærø. 28-årige Kenny Søby er ny chef og overtager efter Kjeld Andersen.

Ærø: Hjemmeværnet på Ærø har fået ny chef. Det bliver den 28-årige premierløjtnant Kenny Søby, der overtager ledelsen af Hjemmeværnet på Ærø efter Kjeld Andersen.

Den officielle overdragelse fandt sted mandag aften under værnets nytårsparole på Ærø, hvor flere hjemmeværnschefer var til stede, samt Ærøs borgmester, Ole Wej Petersen (S) og repræsentanter for Beredskab Fyn.

Kenny Søby er i sit civile liv styrmand i Esvagt og er på søen en måned ad gangen. Hans opgave bliver at koordinere og uddelegere opgaver til de 60 aktive frivillige hjemmeværnsfolk på Ærø.

Til stede ved chefskiftet mandag aften var blandt andre generalmajor Jens H. Garly, som er øverste chef for Hjemmeværnet.

"Mange tak for et super godt besøg ved Værnsfælles Underafdeling Ærø. Det var en stor fornøjelse at opleve jeres engagement og høre om, hvordan I er lykkedes med at skabe fremgang og rekruttere nye, unge medlemmer. I har vist, at samarbejde og gode uddannelsesaktiviteter på tværs af værnsgrene kan give positive resultater. En særlig tak for indsatsen til afgående chef, Kjeld, og et stort tillykke til tiltrædende chef, Kenny," udtaler han i en pressemeddelelse.

Hjemmeværnet på Ærø er eneste sted i hele landet, hvor de tre værn (Hær-, Flyver-, og Marinehjemmeværnet) er samlet i en afdeling. Derfor hedder afdelingen officielt også Værnsfællesunderafdeling Ærø.

Annonce
Kaptajn Kjeld Andersen fik gaver og roser for lang tids tro tjeneste. Foto: Søren Degn Laxy
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Gør mere reklame for den lokale ungdomsuddannelse

I øjeblikket sidder tusindvis af unge mennesker og overvejer, hvilken ungdomsuddannelse de skal begynde på efter dette skoleår. Langt de fleste - næsten tre fjerdedele - vælger en gymnasial uddannelse. Der er frist for at søge den 1. marts, og valget er vigtigt. Det er immervæk nogle ret definerende år, hvor man lærer en masse fagligt og om sig selv, og derfor er der mange overvejelser, man skal gøre sig, inden man sender ansøgningen af sted. Der er derfor ikke noget at sige til, hvis de unge mennesker har lidt ondt i maven eller har brug for nogle ekstra lange snakke med deres forældre, inden de træffer det vigtige valg. På Ærø er der grund til at have særligt ondt i maven. Her har der i årevis været en tradition for, at skulle man have en gymnasial uddannelse, så skulle man selvfølgelig over på den anden side af sundet. Og konsekvensen af det er, at så skal man også flytte hjemmefra. Det kan der jo komme nogle meget selvstændige og modne unge mennesker ud af, men det er altså bare tidligt at flytte hjemmefra, hvis man blot er 15 eller 16 år. Men der findes jo gode alternativer til at bo for sig selv, vil mange måske indvende. For eksempel er der mange elever med ærøsk baggrund, der bor på kostskole, blandt andet i Nyborg, ligesom der er en mindre koloni af ærøboer på kollegier i Svendborg. Men uanset hvordan man vælger at indrette sig på den anden side, indebærer det en tilværelse væk fra familien i dagligdagen. Og det er ikke alle, der er parate til det i en så ung alder. Derfor er det også vigtigt, som hf-lærer P.T. Reimer Jensen slår til lyd for i dagens avis, at gøre opmærksom på, at der altså findes et alternativ på Ærø, så man kan blive hjemme i trygge, vante rammer to år længere end ellers. Det alternativ hedder HF & VUC og findes i Marstal. Og hvis man er interesseret i søfart, kan man endda tage den tre-årige "blå" hf. På Ærø hører man om unge mennesker, der kommer hjem efter et mislykket ophold på fastlandet, fordi de ikke trives på grund af hjemve eller andet. Det er ikke noget at skamme sig over, men kan alligevel give knubs og skrammer i selvværdet. Det er synd og kan undgås ved at benytte sig af det lokale uddannelsestilbud. Og hvis man derefter kommer til at mangle et niveau i et fag eller to for at komme ind på sin drømmeuddannelse, kan man altid supplere op. Det er ingen katastrofe. Tværtimod er man modnet med tiden og mere parat til at videreuddanne sig. Både hf selv og den lokale folkeskole, Marstal Skole, og uddannelsesvejledere og kommunen bør derfor gøre langt mere ud af at informere om det lokale tilbud. Det er godt for hf, det er godt for de unge, og det er godt for øen.

Svendborg For abonnenter

Styrelse retter kritik mod Oure Friskole: Nuværende leder og bestyrelsesformand skulle have gjort noget

Annonce