Annonce
Svendborg

Chefredaktøren Anbefaler

Chefredaktør på Fyns Amts Avis, Rikke Bekker. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Det er ikke umiddelbart rart, hvis man bliver udfordret på sin holdninger og måske kan blive nødt til at erkende, at man må flytte sig. Men det er djævelsk sundt – og måske skete det for mig i denne uge.

I mediebranchen får vi skyld for meget – også at være dårligt klædte. Så derfor har det været i orden med en vis form for dresscode – og ja, det er præcis noget, vi altid diskuterer på den her årstid. Og når nu vi igen har udsigt til 32 grader og skoldhede arbejdspladser inde og ude, så er det igen værd at overveje, om mænd må vise tæer i sandaler og grimme stikkelsbærben? For hvis kvinder må vise tæer i sandaler og vel snart igen også grimme stikkelsbærben, hvorfor skal mænd så tvinges i lange varme bukser?

Spørgsmålet slog mig, da jeg i denne uge læste den glædelige historie om byggeboomet i Tankefuld. Et af billederne var af en håndværker i bar overkrop med tatovering zigzagget over maven. Det ville da være tåbeligt og nærmest imod et godt arbejdsmiljø at kræve mere tøj på den mand. Men ville det samme du for ejendomsmægleren, journalisten, læreren? Nej, vel?

Men samtidig så man på twitter multiiværksætteren Martin Thorborg flashe sine tæer i sandaler og stikkelsbær ben i shorts – med teksten: ”Dette er min påklædning i juli, hvor vi i Dinero har hævet omsætningen med 40% og bunden 70% i forhold til samme måned sidste år. Så mon ikke det går?”

De to ting i kombination udfordrede lige min holdning. Og det samme gjorde vores dækning af vindmøllesagen ved Broholm Gods. Og ingen tvivl om, at ny viden og nye meninger er afgørende i både små sager om sommerDanmark og store afgørende lokale sager om lokal og grøn udvikling. Men med solid viden og kloge input risikerer jo altså også at skubbe til en. Gøre en klogere. Give en noget at tænke over – og måske flytte sin holdning.

Det er afgørende sundt og vigtigt. Så her er lidt af ugens stærke historier fra os, som du bør læse og følge med i. Og for min skyld må du gerne have bare ben og sandaler, når du læser dem – men vær forberedt på, at det kan udfordre din holdning. Forhåbentlig. Og deltag så også gerne i debatten, så andre også kan blive klogere.

1 Tankefuld er hot - på flere måder

Der arbejdes ihærdigt i varmen på at følge med den stigende efterspørgsel i Tankefuld. Foto: Ole Grube

Den omdiskuterede bydel Tankefuld er nu en bydel fuld af byggeprojekter og snart: Endnu flere indbyggere. Det er en rigtig god udvikling for området og byen - og efterspørgslen er fortsat stigende. 

læs mere her

2 Ærø trækker folk til

Hele sommeren er turisterne ankommet til blandt andet Ærøskøbing i en lind strøm. Det påvirker nu også salget af både fritids- og helårsejendomme på øen. Foto: Rikke Brunsgaard Andersen Foto:

Ejendomsmægler Rino Jenssen fra Øbolig på Ærø vurderer, at fortsætter tendensen med søgning mod Ærø, så vil der for i år være tale om en stigning på hele 25 procent.

læs mere her:

3 Store vindmøller er grønne og vigtige, men...

Cirka 150 var mødt op til vindmøllemøde i Lundeborg. Her ses til højre borgmester Bo Hansen (V) og siddende i græsset Mette Kristensen (V) og Per Nykjær Jensen (V). Foto: Andrea Bisgaard

Tre store vindmøller skal efter planen opføres på markerne omkring Broholm Gods. Men der er især een ting, der bekymrer naboerne: Støjen.

Læs mere her:

https://faa.dk/artikel/150-bekymrede-borgere-til-vindmøllemøde-vi-er-især-bange-for-støjgenerne

4 Ærø Efterskole mangler en forstander  - og elever

Ny strategi med større faglighed skal vende udvikling for Ærø Efterskole, der lige nu har 24 elever. Foto: Peter Becher Damkjær

Det er desværre ikke gået helt som ønsket på Ærø Efterskole. Endnu en forstander fratræder nu, der mangler elever, men nu skal en ny strategi ændre udviklingen.

læs mere her:

5 Telefonen kimer i Bagenkop

Indehaver af Bagenkop Kro, Flemming Johansen, tror, at kroen kommer styrket ud af foråets coronalukning, Foto: Catrine Madelaire.

Det så skidt ud under coronakrisen, men nu er det fuldstændig vendt på Bagenkop Kro. Faktisk vælter det ind med kunder.

Læs mere her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Video: Budgetforlig i Svendborg sender millioner til ældre, børn og teater på Frederiksøen

Annonce